Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 2:53:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Incendiul din Bucegi se extinde


23 iulie 2012

incendiu2În vederea monitorizării evoluţiei incendiului şi a identificării soluţiilor optime de intervenţie, un elicopter aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie a survolat zona afectată, la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.


Incendiul a izbucnit sâmbătă dimineaţă, în zona denumită "Creasta cu Zâmbri" de pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de telecabină Buşteni – Babele, foarte greu accesibilă, cu o pantă de 80%.
Din primele cercetări reiese că incendiul s-a produs din cauza unui fulger. La sosirea echipajelor de intervenţie în zonă era cuprinsă de flăcări o suprafaţă de circa 200 mp - litieră şi coronament de răşinoase, direcţia de propagare a incendiului fiind Nord – Est, iar duminică flăcările s-au extins pe o suprafaţă de aproximativ 1500 mp, potrivit IGSU.


Având în vedere că suprafaţa afectată este inclusă într-o arie naturală protejată, respectiv Rezervaţia Naturală Abruptul Prahovean, de interes naţional şi european, 100 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Prahova şi pompieri civili, jandarmi montani, angajaţi ai Gărzii de Mediu, Direcţiei Silvice Prahova, Serviciul Salvamont Buşteni şi ai Administraţiei Naţionale a Parcului Bucegi sunt implicaţi în încercarea de a localiza şi lichida incendiul, a mai precizat IGSU.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro