Miercuri, 24 aprilie 2024 - 12:37:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Înregistrările video şi audio vor fi acceptate în procesele civile


22 august 2012

judecatorGata cu procesele care durează ani de zile! Vom putea fi despăgubiţi mai repede, se va putea divorţa rapid, iar bunurilor vor fi partajate în maximum trei şedinţe.

Din luna septembrie, se schimbă regulile în procesele civile pentru ca dosarele să nu se mai judece la nesfârşit. Părţile care tergiversează voit judecarea cauzelor pot plăti amenzi de până la 1.000 lei, prevede noul Cod.

După 1 septembrie, singura cale de atac a unei hotărâri rămâne apelul, însă procesele aflate deja pe rol se vor judeca după vechile reguli. Aşadar, de la data aplicării noii reglementări vor fi două proceduri, pentru că dosarele care sunt deja pe rol se vor judeca după Codul de procedură aflat acum în vigoare. Odată cu apariţia noului Cod de procedură civilă, judecătorii vor stabili un termen estimativ pentru soluţionarea proceselor, în trei şedinţe de judecată. Acesta va trebui respectat cu stricteţe şi nu poate fi decalat, decât în mod excepţional.

Cu această măsură, se încearcă scurtarea termenelor de soluţionare a cauzelor civile care sunt în prezent interminabile. Viitorul Cod de procedură civilă aduce şi alte noutăţi, ca de pildă soluţionarea rapidă a proceselor de partaj între soţii care divorţează, potrivit rtv.net. În procesele iniţiate după 1 septembrie, fotografiile, filmele şi înregistrările audio vor fi acceptate ca probe în proces.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro