Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:11:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


La Braşov, au început soldările în magazine


2 august 2012

reduceriDe azi încep soldările în magazinele din Braşov. Perioada legală a reducerilor de preţ urmează să dureze până la 31 octombrie.

Potrivit legii, în acest timp, comercianţii pot alege o perioadă de 45 de zile în care pot face reduceri de preţ la produsele a căror desfacere are caracter sezonier. Până acum, 30 de unităţi comerciale din municipiul Braşov au anunţat că vor oferi clienţilor, în această lună, produse cu preţuri reduse din gama de vară.

Firmele au depus notificări la Primăria municipiului Braşov anunţând că în termenul legal cuprins între 1 august şi 31 octombrie vor alege o perioadă de maximum 45 de zile în care vor face reduceri de preţ. Printre magazinele care au anunţat soldări începând cu aceste zile se află unele care comercializează pantofi, haine, bijuterii, produse hand-made şi produse din piele. Soldări au anunţat şi unele hypermarketuri, precum şi marii comercianţi de materiale de construcţii. Notificări pentru soldări se pot depune în continuare la sediul Primăriei municipiului Braşov, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, camera nr. 1.

Comercianţii pot anunţa intenţia de a face soldări în fiecare zi lucrătoare, între orele 8.00 - 12.30 şi 13.30 - 16.00. Notificările se depun la Primărie cu cel puţin 15 zile înainte de aplicarea reducerilor de preţ. Din punct de vedere legal, soldarea înseamnă orice vânzare care, printr-o reducere de preţuri, are ca efect vânzarea accentuată a stocului de mărfuri sezoniere. Pentru a putea face vânzări de soldare, comercianţii trebuie să notifice Primăria cu cel puţin 15 zile înainte de începerea operaţiunilor. În caz contrar riscă sancţiuni cu amenzi contravenţionale care pot ajunge până la 20.000 de lei. Atât comercianţii, cât şi cumpărătorii trebuie să facă distincţia între soldări şi vânzări promoţionale. Acestea din urmă nu trebuie notificate către primărie. Promoţia trebuie să îndeplinească însă mai multe condiţii: vânzarea trebuie să se refere la produse vândute în mod curent şi să fie disponibile sau reaprovizionabile.

De asemenea, promoţia nu trebuie să tindă la o vânzare accelerată a unui stoc de mărfuri care nu va fi reaprovizionat. Produsele promoţionale trebuie să existe la vânzare pe durata întregii perioade anunţate a vânzărilor promoţionale, în caz contrar, consumatorii să fie informaţi că oferta este valabilă numai în limita stocului disponibil. Vânzările promoţionale se fac la preţ redus, dar nu în pierdere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro