Vineri, 29 martie 2024 - 9:09:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mielul de Paşte se rezervă deja pe Internet


20 februarie 2012

mielAu apărut la vânzare mieii pentru Paşte. Nu în pieţe, ci pe Internet! Îi rezervi acum şi-i plăteşti la livrare, peste două luni! „Grăbeşte-te! Ultima strigare! Rezervă un miel viu sau sacrificat pentru Paşte. Rezervi acum, plăteşti mai târziu. Livrare în faţa blocului".

Cam aşa sună anunţurile postate de ciobani la rubricile de mică publicitate. Oamenii şi-au pus miei la vânzare încă dinainte ca aceştia să se fi născut! Şi, culmea, comenzile curg gârlă.

„Am câteva sute de capete de miei oprite pentru clienţi. Majoritatea sunt din Bucureşti şi împrejurimi. Le convine să cumpere aşa, pentru că ai garanţia unui miel sănătos, direct din stână, pe care îl iei mult mai ieftin decât dacă aştepţi Paştele. Cu livrare la domiciliu, preţul este de aproximativ 16 lei/kg, în viu. Negociabil! În perioada Paştelui, preţul per kilogram sare de 20 de lei", spune Tătuţă Ilie (44 de ani) proprietarul unei ferme din Dâmbovicioara, Argeş.

Şi iedul este apreciat în bucatele sărbătorilor pascale, astfel că fermele de profil abia fac faţă solicitărilor. La Ferma Domniţa, rezervările au ajuns la 80, iar crescătorii se gândesc să sisteze deja comenzile.

„Cu două luni înainte de Paşte, nu mai avem ce să dăm. Din 150 de iezi, câţi au fost fătaţi anul acesta, avem rezervaţi mai mult de jumătate deja. Cred că nu o să mai dăm, pentru că avem nevoie de tineret pentru reproducere", mărturiseşte Marius Lulea, administratorul fermei din judeţul Neamţ.

În această perioadă, clientul plăteşte mai puţin şi nici nu trebuie să-şi facă griji pentru depozitare, iar vânzătorul se bucură când numără banii. Rezervările au început chiar din decembrie. Preţul este destul de avantajos acum, în funcţie de zonă.

La Maramureş, kilogramul de carne costă între 15 şi 18 lei. Sibienii cer 25 de lei pentru carcasă şi în jur de 10 lei pe kilogram pentru mielul viu.

La Oradea, în viu, e 11 lei, iar la Constanţa între 13 şi 15 lei. Craiovenii cer între 18 şi 20 de lei pe kilogramul de carne. La Iaşi, este 15 lei kilogramul de miel viu şi 20 lei cel tăiat.

Cine nu şi-a rezervat încă mielul pentru masa de paşte mai are timp, până pe 15 aprilie


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro