Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:40:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ore de sănătate în şcoli


8 ianuarie 2012

somn-copilMedicul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea urgentă a unei legi privind introducerea orelor de educaţie pentru sănătate încă din şcolile generale, argumentând în acest sens că recentul caz al fetei de 11 ani însărcinată în luna a cincea este emblematic pentru consecinţele lipsei educaţiei sexuale.


Tudor Ciuhodaru, care este deputat UNPR, a declarat că lipsa educaţiei sau asigurarea ei formală la orele de dirigenţie sau biologie a făcut ca România sa fie primul loc în Europa la nivelul numărului de avorturi, mame minore şi copii abandonaţi.

"Cele 8.500 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care din 1.000 de femei care nasc, 43 să fie minore. Mamele minore au risc crescut de avort, iar dacă naşterea are loc, există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tânăra mamă va avea dificultăţi de integrare sociala şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România. La aceştia se adaugă alţi 300.000 lăsaţi în grija rudelor", a explicat deputatul Ciuhodaru.

Conform statisticilor Ministerului Sănătăţii, mamele minore provin în general din familii dezorganizate, se regăsesc în special în zona rurală, au un nivel redus de educaţie, inclusiv educaţie sexuală şi contraceptivă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro