Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:46:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preţul motorinei a depăşit pragul de şase lei pe litru


4 ianuarie 2012

motorinaMotorina a depăşit pragul psihologic de şase lei pe litru la începutul acestui an. Deja transportatorii ameninţă cu majorări de tarife atât la transportul de marfă, cât şi de pasageri, pentru a compensa această scumpire. Preţurile carburanţilor din România se află acum la acelaşi nivel cu cele din Uniunea Europeană.

Motorina s-a scumpit cel mai mult ajungând să aibă aproximativ acelaşi preţ cu sortimentele superioare de benzină. Şi benzina a crescut cu doi bani pe litru.

Proprietarii de maşini echipate cu motoare diesel au toate motivele să fie trişti la acest început de an pentru că preţul motorinei la pompă a crescut cu nouă bani pe litru depăşind pragul psihologic de şase lei. Principalele motive sunt majorarea accizelor cu 4,4% şi creşterea cursului de schimb la 4,3 lei pentru un euro.

Scumpirea se va reflecta cel mai mult în buzunarele românilor simpli şi va afecta mai puţin companiile, cred reprezentanţii firmelor de transport.

În Europa, carburanţii costă cel mai mult în Olanda şi Italia, unde atât benzina cât şi motorina se vând cu aproape 1,7 euro pe litru. La cealaltă extremă se află Bulgaria şi Polonia, unde carburantul costă puţin peste 1,2 euro pe litru.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro