Joi, 18 aprilie 2024 - 11:44:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Start în bătălia pentru licenţele de telefonie


14 martie 2012

telefoane-mobileCondiţiile pe care trebuie să le îndeplinească marii operatori pentru a intra sau a rămâne pe piaţa românească de telecomunicaţii vor fi supuse azi dezbaterii publice. Prima etapă a reorganizării pieţei de telefonie mobilă va avea loc astăzi, odată cu lansarea spre dezbatere publică a condiţiilor de atribuire a licenţelor de frecvenţă, şi se va încheia în vară, odată cu preluarea - în urma licitaţiei - a licenţelor de către operatorii calificaţi.

Ce se va vinde la licitaţie? În primul rând, licenţele în banda de 900 MHz ale Orange, Vodafone şi Cosmote, a căror valabilitate expiră. În al doilea rând, şi licenţe într-un spectru radio ocupat în prezent de Armată, şi care odată eliberat poate fi utilizat pentru a oferi internet de mare viteză 4G.

Acesta este primul pas pentru ca românii să poată folosi la maximum potenţialul celor mai noi gagdeturi - Apple sau Samsung - care sunt compatibile cu reţele 4G. Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANCOM) va organiza licitaţia şi intenţionează ca licenţele astfel atribuite să dureze 15 ani.

De cealaltă parte, operatorii deja prezenţi pe piaţa noastră de telefonie mobilă (Vodafone, Orange şi Cosmote) arată că au investit aici masiv, aproape 8 miliarde de euro, şi că vor continua să aloce fonduri pentru dezvoltarea reţelelor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro