Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:42:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Taţii trec la scutece


20 februarie 2012

tatic_cu_bebeDe la 1 martie, amândoi părinţii vor fi obligaţi, oficial, să aibă grijă de bebeluşul lor. Concret, din concediul de un an, pe care mama sau tatăl şi-l poate lua pentru creşterea nou-născutului, cel puţin o lună îi va reveni celuilalt partener.


România pune astfel în aplicare o directivă europeană care spune că şi tatăl, mai mult absent în viaţa celui mic, trebuie să-i schimbe scutecele şi să-i facă piureuri de fructe din când în când.

Levi este tata de gemeni - Iulia şi David - iar soţia lui nu s-ar fi descurcat singură cu doi copii deodată. Ceea ce face Levi, trebuie să înveţe de acum toţi bărbaţii cu bebeluşi de care se ocupă, în general, soţia. Măcar o lună din concediul de un an al mamelor, le va reveni obligatoriu taţilor.

În acest timp, mama va merge la muncă şi nu va mai primi în acea perioadă indemnizaţia de creştere a copilului, dar, în schimb, partenerul ei va beneficia de acest drept, calculat după aceeaşi regulă: 75 % din media veniturilor nete, realizate în cele 12 luni dinaintea naşterii copilului.

Nouă reglementare se aplică pentru copiii născuţi după 1 martie 2012. Taţii care au deja bebeluşii acasă par împăcaţi cu ideea, dar nu se ştie cum vor reacţiona cei care se vor trezi într-adevăr singuri acasă, cu pruncul în braţe.

Indemnizaţia de creştere a copilului nu poate depăşi 3.400 de lei şi, până acum, putea fi luată ori de mama, ori de tată, după cum îşi dorea fiecare cuplu în parte.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro