Vineri, 29 martie 2024 - 4:34:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Sfinţit Mucenic Simeon, episcopul Persiei


17 aprilie 2014

Cand în Persia împărăţea Sapor, a început prigoană cumplită împotriva creştinilor. Se jefuiau şi dărmau biserici, se ucideau preoţi, iar pe Sfântul Simeon, socotit ca vrăjmaş al împărăţiei, l-au ferecat în lanţuri şi l-au aruncat în temniţă.

Pe drum, episcopul l-a zărit pe bătrânul Gotazat, care în tinereţe fusese învăţător al împăratului şi creştin, iar acum, pentru mărirea lumească şi de frică, se închina soarelui. Sfântul s-a amărât în sufletul său şi şi-a întors faţa de la el, nevrând să-l vadă, dar bătrânul s-a luminat la suflet, a plâns cu amar şi l-a rugat pe împărat să-l elibereze din lanţuri pe Sfântul episcop.

Împăratul, văzând întoarcerea la Hristos a lui Gotazat, nu i-a împlinit cererea şi a poruncit să i se taie capul, îndeplinind şi cea din urmă dorinţă a fostului dascăl, adică, să se strige că numai pentru Hristos şi-a dat capul la tăiere. Auzind aceasta Sfântul Simeon, în temniţă fiind a dat slavă Lui Dumnezeu, bucurându-se.

În Sfânta şi marea Vineri a Patimilor Domnului din acel an, au fost scoşi din temniţă cei o mie o sută cincizeci de creştini, împreună cu episcopul lor, Simeon şi după multe chinuri au primit cununa muceniciei, prin tăierea capului cu sabia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro