Vineri, 29 martie 2024 - 7:44:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştenii au mers să ia Lumină la Catedrala "Înălţarea Domnului-Eroilor"


20 aprilie 2014

Aproximativ 500 de persoane au înfruntat vremea nefavorabilă şi ploaia rece pentru a participa la Slujba de Înviere de la Catedrala " Înălţarea Domnului " din cartierul de Vest al Ploiestiului.

La ora 00.00 cei trei preoţi ai bisericii au ieşit cu Sfânta Lumină, aceştia împărţind-o enoriaşilor.  După ce au împărţit Lumina, preoţii au citit evanghelia Învierii de la Matei 28, 1-16, au dat binecuvântarea şi au cântat Troparul Învierii: „Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le.”.

Înainte de miezul nopţii, în toată biserică a fost întuneric beznă, apoi cu câteva momente înainte de ora 12 noaptea, preoţii au luat  Lumină de la candela de pe Sfântul Altar şi au  ieşit cu afară pentru a le oferi creştinilor Lumină şi a le spune " Hristos a Înviat ".

Slujba a continuat în biserică cu Canonul Învierii, stihirile Învierii şi ale Paştilor, apoi Sfânta Liturghie.

Dacă la cititul evangheliei Învierii şi la împărţirea Luminii Sfinte, a fost linişte şi cei care au asistat la slujba de afară, la Pască/Sfântul Paşte a fost înghesuială mare.  Enoriaşii au uitat de "codul bunelor maniere", că sunt în curtea bisericii şi în noaptea de Înviere şi s-au îngrămădit ca oile pe câmp, pentru o punguţă cu anafură.

Acest fapt demonstrează încă o dată că românul nici la biserică nu are bun simţ şi respect faţă de cele sfinte, la o sărbătoare.

Hristos a înviat!

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro