Vineri, 29 martie 2024 - 4:15:18
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă


23 aprilie 2014

Vestitul Mucenic a trăit pe vremea împăratului Diocleţian, s-a născut în Capadocia, fiu al unor părinţi creştini şi învăţat din tinereţe, în dreapta credinţă. Rămas fără tată, Sfântul s-a mutat cu maica sa în Palestina. Ajuns la vârsta desăvârşită şi fiind frumos la chip şi viteaz în luptă, tânărul Gheorghe a cucerit cele mai înalte cinstiri şi dregătoria de conducător de oaste, în garda împăratului.

Când a pornit prigoana împotriva creştinilor, s-a înfăţişat singur înaintea împăratului şi a mărturisit deschis că este creştin. Uimit de această mărturisire, împăratul a dat poruncă să fie dus în temniţă şi pus la chinuri, ca să se lepede de credinţă. A trecut prin toate vămile muceniciei, dar le-a îndurat cu bărbăţie stând tare în credinţă. În temniţă, atingându-se de un mort, acesta a înviat şi însăşi împărăteasa Alexandra şi-a mărturisit credinţa în Hristos.

Văzând că toate încercările sunt zadarnice, Diocleţian a dat poruncă să li se taie capetele, şi Mucenicului şi împărătesei Alexandra. Pe drum aceasta şi-a dat duhul, iar Sfântul rugându-se cu bucurie şi-a plecat capul sub sabie şi a fost tăiat, în ziua de 23 aprilie, păzind până la capăt credinţa fără prihană şi luând cununa din mâna Lui Hristos.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro