Joi, 18 aprilie 2024 - 11:26:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfinţii Mucenici Alexandru şi Antonina


10 iunie 2014

Aceştia au fost din satul Cordam, Sfânta Antonina petrecându-şi viaţa în curăţie şi cu cinste. Fiind prinsă de dregătorul Fist şi nevrând să se lepede de Hristos, a fost dusă cu sila într-o casă de desfrânare. Stând acolo fără mâncare trei zile, i s-a arătat noaptea, o lumină şi făcându-se tunet mare s-au deschis uşile casei şi s-a făcut glas din cer către ea, îndemnând-o să se scoale şi să ospăteze.

Apoi a fost dusă iarăşi înaintea dregătorului şi fiindcă nu a vrut să jertfească idolilor, a fost călcată în picioare şi bătută cu sabia de lemn. Adusă tot în casa de desfrâu, prin descoperirea îngerului, aici a intrat Alexandru, prefăcându-se că merge pentru păcat. Scoţând-o pe ascuns din casă, el a rămas acolo şi văzându-se lucrul acesta l-au dus la dregător, iar pentru fapta lui, a suferit chinuri.

Prinzând-o şi pe Sfântă, le-a tăiat degetele mâinilor şi picioarelor şi ungându-le trupurile cu catran, le-a dat brânci într-o groapă de foc şi, acolo şi-au luat fericitul sfârşit, iar prăznuirea lor se face la mănăstirea Maximian din Constantinopol, unde se găsesc sfintele lor moaşte din care izvorăsc multe minuni şi tămăduiri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro