Vineri, 29 martie 2024 - 3:43:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Oameni plăcuţi Lui Dumnezeu din Sfânta Evanghelie


21 iulie 2014

Părintele Teofil Pârâian considera că oamenii plăcuţi Lui Dumnezeu sunt acei oameni care au venit în legătură cu Domnul Iisus Hristos şi pe care i-a scos în evidenţă. Sutaşul din Capernaum, este unul dintre cei plăcuţi Lui Dumnezeu.

Se spune în Sfânta Evanghelie că a intervenit la Domnul Hristos pentru servitorul său bolnav, ca să-l vindece. Pentru că se socotea nevrednic ca Domnul să intre în casa lui, L-a rugat ca această minune s-o facă de la depărtare. A spus către Mântuitorul: „Zi numai cu cuvântul şi se va face sănătos servitorul meu. Pentru că şi eu sunt om sub stăpânire şi am sub mine ostaşi şi-i spun unuia: Du-te! şi se duce; altuia îi spun: Vino! Şi vine; şi îi spun slugii mele: Fă aceasta! Şi face”. Avea încredinţarea că, aşa cum în ordinea materială el poate să determine ceva prin cuvânt, tot aşa şi Domnul Hristos poate să determine ceva prin cuvântul Său, făcând o minune. Atunci Domnul Hristos, văzând credinţa lui, S-a minunat şi a zis „Nici în Israel n-am aflat atâta credinţă” şi l-a vindecat pe servitorul lui. Credinţa sutaşului a fost mai mare decât credinţa pe care a găsit-o între fii lui Israel.

Pe lângă credinţa în Mântuitor, a mai avut nădejde, pentru că nu se poate să ai credinţă şi să nu ai nădejde. Într-o vreme în care servitorii erau, dispreţuiţi de stăpânii lor, sutaşul şi-a unit credinţa cu iubirea, iar cu smerenia pe care o desprindem din cuvântul lui „Nu sunt vrednic să intri sub acoperământul meu”, dovedeşte patru virtuţi pe care trebuie să le aibă orice om ca să intre în împărăţia Lui Dumnezeu: Credinţa, Nădejdea, Iubirea şi Smerenia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro