Marţi, 17 octombrie 2017 - 11:43:22
EUR
EURO = 4.5802 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8939 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Ce înseamnă să te smereşti, cu Părintele Teofil Pârâianu


10 septembrie 2014

Ce înseamnă să te smereşti? Înseamnă să I te supui cu mintea, în primul rând Lui Dumnezeu, să înveţi şi să primeşti învăţăturile pe care ni le dă Dumnezeu în Evanghelie, în Scriptură, pe care ni le dau oamenii Lui Dumnezeu, care au fost luminaţi de Duhul Sfânt, Sfinţii Părinţi, pe care ni le dă biserica în sfintele slujbe; toate acestea să le primim, să ne plecăm cu smerenie în faţa Lui Dumnezeu.

Acesta este primul aspect al smereniei: să te pleci cu mintea, să ai smerita cugetare. Chiar şi faţă de tine însuţi, să ai smerita cugetare, adică să ştii că nu eşti ceea ce ţi-ar veni să crezi că eşti sau ceea ce zic oamenii că eşti, adică să nu te încrezi în puterile tale, dar nu înseamnă şi să negi  nişte lucruri care sunt reale şi care sunt de evidenţa tuturor şi de evidenţa ta. Nu trebuie să te eschivezi a te prezenta aşa cum eşti, dar smerenia are în vedere valorile reale. Dacă eşti în legătură cu Dumnezeu, nu trebuie să te defaimi, să te desfiinţezi, cumva, ci trebuie să te afirmi, prin Dumnezeu.

Există două feluri de smerenie: smerenia omului păcătos – cum era femeia păcătoasă, care avea smerenia din conştiinţa păcatului sau vameşul care spunea: „Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosului”, nu ca pe nişte cuvinte dintr-o carte de rugăciuni, ci le spunea din conştiinţa lui că-i păcătos şi că aşteaptă mila Lui Dumnezeu. Există şi o altfel de smerenie şi anume, smerenia Maicii Domnului, care n-a avut păcate şi totuşi s-a smerit, lăsându-se în voia Lui Dumnezeu. Aşadar, Maica Domnului a avut smerenia omului virtuos.

Are cu adevărat smerenie, credinciosul care de câte ori face un bine, se simte tot mai dator faţă de Dumnezeu, întrucât binele pe care-l face nu este din puterea lui.

Sfântul Isaac Sirul spune că acela care a trecut prin conacele tuturor virtuţilor, acela e smerit cu adevărat: virtuţile aduc smerenia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(99 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Un membru al familiei nu isi respecta o promisiune in legatura cu o suma de bani. Nu va grabiti sa ii faceti reprosuri! S-ar putea sa aiba motive obiective. Astazi ar fi bine sa dati dovada de mai multa flexibilitate in relatiile cu prietenii si familia. taur Pe plan profesional, eforturile sustinute din perioada precedenta incep sa dea roade. Din cauza atmosferei tensionate, relatiile cu cei din jur pot avea de sferit. Va sfatuim sa amanati intalnirile cu prietenii si sa evitati deplasarile cu autoturismul, pentru ca riscati sa fiti implicat in accidente.
GEMENI RAC
gemeni Partenerul de viata va face reprosuri neintemeiate. Va sfatuim sa va pastrati calmul si sa evitati o confruntare. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie familiei si, in special, partenerului de viata. Temperati-va nervozitatea in discutiile cu o persoana mai in varsta din familie! rac S-ar putea sa fiti implicat intr-un scandal la locul de munca din cauza barfelor unei femei mai in varsta. Nu raspundeti la provocari! In scurt timp, situatia se va lamuri si totul va reveni la normal. Dupa-amiaza primiti o suma de bani neasteptata.
LEU FECIOARĂ
leu Astazi ar fi bine sa evitati deplasarile cu autoturismul. Exista pericolul sa fiti implicat intr-un accident de circulatie din vina dumneavoastra. Daca totusi sunteti nevoit sa conduceti, fiti cat mai atent, nu va grabiti si verificati cu starea tehnica a masinii. Speculatiile financiare sunt de evitat. fecioara Aveti de rezolvat multe probleme la locul de munca, dar colegii nu se grabesc sa va ajute. Daca nu va stapiniti nervozitatea, riscati sa faceti afirmatii pe care le veti regreta. Dupa-amiaza este posibil sa primiti o veste neplacuta in legatura cu implicarea unui prieten intr-un accident.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Deveniti impulsiv din cauza unor neintelegeri cu seful direct. Fiti prudent in afirmatii! Va sfatuim sa va stapaniti nervozitatea in discutiile cu partenerul de viata, altfel riscati sa tensionati atmosfera din familie. scorpion In cursul diminetii primiti vestea pe care o asteptati de mult timp, in legatura cu plecarea intr-o calatorie in interes personal. Partenerul de viata va reproseaza ca nu v-ati ales bine momentul pentru aceasta deplasare. Dupa o discutie aprinsa, s-ar putea sa amanati calatoria sau chiar sa renuntati.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Sunteti cam irascibil, din cauza stresului si a oboselii acumulate. Evitati discutiile in contradictoriu! Sunteti predispus la unele probleme de sanatate si chiar la accidente. Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi si intalnirile de afaceri. capricorn In cursul diminetii, colaborarea cu un partener de afaceri va da dureri de cap. Totul porneste de la bani: se pare ca nu va intelegeti in legatura cu o investitie. Va sfatuim sa evitati disputele si sa cautati o solutie comuna. Daca reusiti sa evitati o cearta, perspectivele afacerii sunt foarte bune.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Din cauza unor evenimente neprevazute, nu va puteti respecta programul stabilit. Va sfatuim sa nu va puneti mari sperante intr-o afacere demarata recent. S-ar putea sa fiti dezamagit. Amanati deciziile importante si nu va lasati condus de impulsuri de moment! pesti Incepeti o activitate care va poate aduce avantaje materiale, cu conditia sa va temperati spiritul critic. Este recomandabil sa fiti conciliant in discutiile cu colegii de serviciu si cu partenerul de viata. Orice disputa poate degenera intr-un scandal. Dupa-amiaza va viziteaza un prieten de familie, care va ofera un cadou.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro