Marţi, 17 octombrie 2017 - 11:42:39
EUR
EURO = 4.5802 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8939 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş


15 septembrie 2014

Acest Ierarh Sfânt s-a născut pe la anul 1568, în oraşul Raguza Dalmaţiei, dintr-o familie de creştini valahi şi din botez se numea Iacob. Rămânând orfan de mic, mama sa i-a dat o creştere aleasă şi când avea cincisprezece ani, a fost chemat de Hristos la Sfânta nevoinţă călugărească, în Mănăstirea Maicii Domnului, din localitatea Ohrida. După cinci ani se duce la Muntele Athos şi intră în obştea Mănăstirii Pantocrator şi după aspre osteneli duhovniceşti, îmbracă schima marelui şi îngerescului chip, cu numele de Iosif. Aici s-a nevoit mulţi ani, împreună cu numeroşi alţi monahi greci, români şi macedoneni, deprinzând meşteşugul luptei duhovniceşti, postul desăvârşit, privegherea de toată noaptea, ascultarea şi smerenia. Făcându-se sihastru în pădurile din împrejurimi, a ajuns la măsura desăvârşirii, învrednicindu-se de la Dumnezeu de darul lacrimilor şi al rugăciunii neadormite, care se lucrează cu mintea, în inimă.

Pentru sfinţenia vieţii sale, avea darul facerii de minuni, vindecând multe boli, în deosebi pe cei ologi şi pe cei cu grele suferinţe trupeşti. Văzându-l umbrit de darul Duhului Sfânt, părinţii l-au chemat în obşte, pe Cuviosul Iosif Valahul şi, făcându-l preot, l-au rânduit duhovnic al călugărilor din Muntele Athos. Iscusit povăţuitor de suflete, ajungând vestit până la patriarhul de la Constantinopol, a fost rânduit egumen al mănăstirii Sfântul Ştefan din Adrianopol şi apoi egumen în Mănăstirea Cutulmuş, din Athos, renumită ctitorie a domnilor Ţării Româneşti.

Se retrage la linişte, în preajma Mănăstirii Vatopedu, dar răposând mitropolitul Timişoarei, românii din Banat, l-au ales păstor, deşi avea optzeci de ani, fiind vestit în toate ţările balcanice şi cinstit, ca Sfânt, încă din viaţă. Hirotonit arhiereu, în anul 1650 şi aşezat în scaunul de mitropolit al Timişoarei, s-a dovedit mare apărător al ortodoxiei, mângâind şi povăţuind către Hristos, timp de trei ani. Tare în credinţă, înţelept la cuvânt, blând la inimă şi neadormit în rugăciune, a făcut şi unele minuni, punând mâinile pe capul credincioşilor. A stins cu rugăciunea focul ce cuprinsese partea de apus a Timişoarei, căci ieşind din biserică cu Sfintele Taine, în mâinile sale şi rugându-se cu lacrimi, îndată a trimis Dumnezeu o ploaie puternică şi s-a stins focul.

În anul 1653, Sfântul Ierarh Iosif cel Nou, se retrage la Mănăstirea Partoş şi după trei ani, îşi dă sufletul în mâinile Marelui Arhiereu Iisus Hristos şi este canonizat la 7 octombrie, 1956.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(247 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Scoala de Arte Frumoase PloiestiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec Un membru al familiei nu isi respecta o promisiune in legatura cu o suma de bani. Nu va grabiti sa ii faceti reprosuri! S-ar putea sa aiba motive obiective. Astazi ar fi bine sa dati dovada de mai multa flexibilitate in relatiile cu prietenii si familia. taur Pe plan profesional, eforturile sustinute din perioada precedenta incep sa dea roade. Din cauza atmosferei tensionate, relatiile cu cei din jur pot avea de sferit. Va sfatuim sa amanati intalnirile cu prietenii si sa evitati deplasarile cu autoturismul, pentru ca riscati sa fiti implicat in accidente.
GEMENI RAC
gemeni Partenerul de viata va face reprosuri neintemeiate. Va sfatuim sa va pastrati calmul si sa evitati o confruntare. Ar fi bine sa acordati mai multa atentie familiei si, in special, partenerului de viata. Temperati-va nervozitatea in discutiile cu o persoana mai in varsta din familie! rac S-ar putea sa fiti implicat intr-un scandal la locul de munca din cauza barfelor unei femei mai in varsta. Nu raspundeti la provocari! In scurt timp, situatia se va lamuri si totul va reveni la normal. Dupa-amiaza primiti o suma de bani neasteptata.
LEU FECIOARĂ
leu Astazi ar fi bine sa evitati deplasarile cu autoturismul. Exista pericolul sa fiti implicat intr-un accident de circulatie din vina dumneavoastra. Daca totusi sunteti nevoit sa conduceti, fiti cat mai atent, nu va grabiti si verificati cu starea tehnica a masinii. Speculatiile financiare sunt de evitat. fecioara Aveti de rezolvat multe probleme la locul de munca, dar colegii nu se grabesc sa va ajute. Daca nu va stapiniti nervozitatea, riscati sa faceti afirmatii pe care le veti regreta. Dupa-amiaza este posibil sa primiti o veste neplacuta in legatura cu implicarea unui prieten intr-un accident.
BALANŢĂ SCORPION
balanta Deveniti impulsiv din cauza unor neintelegeri cu seful direct. Fiti prudent in afirmatii! Va sfatuim sa va stapaniti nervozitatea in discutiile cu partenerul de viata, altfel riscati sa tensionati atmosfera din familie. scorpion In cursul diminetii primiti vestea pe care o asteptati de mult timp, in legatura cu plecarea intr-o calatorie in interes personal. Partenerul de viata va reproseaza ca nu v-ati ales bine momentul pentru aceasta deplasare. Dupa o discutie aprinsa, s-ar putea sa amanati calatoria sau chiar sa renuntati.
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Sunteti cam irascibil, din cauza stresului si a oboselii acumulate. Evitati discutiile in contradictoriu! Sunteti predispus la unele probleme de sanatate si chiar la accidente. Va sfatuim sa evitati calatoriile lungi si intalnirile de afaceri. capricorn In cursul diminetii, colaborarea cu un partener de afaceri va da dureri de cap. Totul porneste de la bani: se pare ca nu va intelegeti in legatura cu o investitie. Va sfatuim sa evitati disputele si sa cautati o solutie comuna. Daca reusiti sa evitati o cearta, perspectivele afacerii sunt foarte bune.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Din cauza unor evenimente neprevazute, nu va puteti respecta programul stabilit. Va sfatuim sa nu va puneti mari sperante intr-o afacere demarata recent. S-ar putea sa fiti dezamagit. Amanati deciziile importante si nu va lasati condus de impulsuri de moment! pesti Incepeti o activitate care va poate aduce avantaje materiale, cu conditia sa va temperati spiritul critic. Este recomandabil sa fiti conciliant in discutiile cu colegii de serviciu si cu partenerul de viata. Orice disputa poate degenera intr-un scandal. Dupa-amiaza va viziteaza un prieten de familie, care va ofera un cadou.
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2017
Autentificare
Responsive website newspaper by eng. Constantin Ianc
stiriactuale.ro