Vineri, 29 martie 2024 - 7:56:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfinţii Apostoli Sila, Silvan, Crescent, Epenet şi Andronic


30 iulie 2013

Aceşti Sfinţi Apostoli fac parte dintre cei şaptezeci de Apostoli ai Domnului. Strădania lor, pentru răspândirea credinţei, a fost adesea, tot atât de însemnată, ca şi aceea a unora din cei doisprezece Apostoli. Pentru primejdiile prin care au trecut şi pentru muceniceasca moarte, pe care cei mai mulţi, au indurat-o, din dragoste pentru Hristos şi pentru oameni, biserica a rânduit a li se face, în fiecare an, pomenirea astăzi, în 30 iulie, mulţumindu-le şi preamărind ostenelile şi pătimirile lor apostoleşti.

Sfântul Apostol Sila a propovăduit, mai întâi, însoţindu-l pe Marele Apostol Pavel. În Macedonia, au fost prinşi şi închişi în temniţă, puşi cu picioarele în butuci şi au primit multe lovituri, dar un cutremur a rupt încuietorile temniţei, iar temnicerul, lepădându-se de păgânitate, s-a botezat, el şi toată casa lui. Apostolul Pavel l-a făcut pe Sila episcop al Corintului şi aici ostenindu-se în propovăduirea cuvântului Lui Dumnezeu, făcând semne şi minuni, s-a dus la Domnul.

Sfântul Apostol Silvan s-a ostenit împreună cu Sfinţii Mari Apostoli Petru şi Pavel, la propovăduirea cuvântului. El a fost sfinţit episcop al Tesalonicului şi suferind multe pătimiri, s-a suit la Hristos, dătătorul cununilor.

Sfântul Apostol Crescent a fost ucenic şi ostenitor împreună cu Sfântul Apostol Pavel. Acesta l-a trimis, mai întâi în Galatia, apoi în Galia şi în alte ţări mai îndepărtate. Întorcându-se în Răsărit, a fost sfinţit episcop în Galatia şi s-a sfârşit muceniceşte, sub împărăţia lui Traian.

Sfântul Apostol Epenet, ucenic al Sfântului Apostol Pavel, ostenindu-se cu răspândirea credinţei, a fost sfinţit episcop al Cartaginei.

Sfântul Apostol Andronic, este unul dintre cei mai vestiţi ucenici ai Sfântului Apostol Pavel şi suferind pentru credinţă, a fost sfinţit episcop în Panonia.

Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne miluieşte-ne şi ne izbăveşte pe noi! Amin!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro