Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:09:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Proroc Miheia


14 august 2013

Acest proroc era feciorul lui Ioram, născut în locul ce se numea Morati, din neamul lui Efrem şi a prorocit 84 de ani, înainte de venirea Lui Hristos cu peste 600 de ani. El a mustrat pe Ahav, împăratul Samariei, pentru multele lui păcate, fiind foarte urât de acesta. Atunci prorocul, s-a depărtat şi petrecea mai mult timp în munţi. După ce a murit Ahav, prorocul a fost omorât de fiul acestuia, prin spânzurare, căci îl mustra pentru păgânătăţile lui şi ale părinţilor şi a fost îngropat în pământul lui Morati.

Prorocul Miheia, a scris o carte în şapte capitole, care se află în Biblia Vechiului Testament. Cuvintele sale înfruntă fărădelegile celor bogaţi şi puternici şi nedreptăţile făcute de ei celor săraci şi vesteşte pedeapsa pe care Dumnezeu le-o pregăteşte, deoarece aştepta de la ei fapte de dreptate şi iubire de oameni. Pentru aceasta, Dumnezeu va veni şi va judeca lumea, pedeapsa lor fiind hotărâtă.

Prorocul vesteşte şi o mare nădejde, o înnoire a lumii şi naşterea în Betleemul Iudeii a marelui Rege al păcii, aşa cum s-a şi împlinit.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro