Vineri, 19 aprilie 2024 - 7:34:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şi pe biserici se pune lacătul!


30 septembrie 2013

Cinci parohii ortodoxe şi un paraclis din Eparhia Roman se află pe lista datornici la stat. În faţa lui Dumnezeu, dar şi a legii, suntem egali cu toţii, spun reprezentanţii Fiscului, relatează ziarulderoman.ro.

În această situaţie sunt cele cinci unităţi administrativ-bisericeşti din zona rurală a Romanului şi un paraclis din oraş. Acestea nu şi-au achitat impozitul pe venitul provenit din salarii, obligaţiile restante la bugetul asigurărilor sociale de stat, la bugetul asigurărilor de sănătate şi contribuţia de asigurări de şomaj.

Deşi lăcaşurile de cult sunt scutite de impozitul pe profit sau de cel pe venit, unele parohii nu achită la timp nici puţinele obligaţii pe care le au către stat. Preoţii care activează în cadrul acestor parohii dau vina pe sărăcia satelor pe care le păstoresc.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Fiscal Municipal Roman, la data de 30 iunie erau înregistrate cu datorii la stat parohiile Băluşeşti şi Mesteacăn (comuna Icuşeşti), Poiana Humei (comuna Oniceni), Poieniţa (comuna Poenari), Roşiori (comuna Dulceşti), precum şi Paraclisul “Înălţarea Sfintei Cruci” din Roman.

Datoria totală a unităţilor administrativ-bisericeşti şi a paraclisului se ridică la 21.351 de lei.

"Este adevărat că am primit o hârtie de la Finanţe, dar nu prea înţeleg limbajul economic. Am o parohie de peste 200 de familii. Nu este foarte mare, dar asta nu înseamnă că sunt dator către stat", a declarat Cornel Paiu, preot în Parohia Băluşeşti.

Sursa: ziarulderoman.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro