Joi, 28 martie 2024 - 10:46:35
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfântul Apostol Toma


6 octombrie 2013

Sfântul Apostol Toma, numit şi Geamănul, era din cetatea Galileii şi a avut fericirea de a trăi pe vremea Mântuitorului Hristos, de a-L cunoaşte, de a crede în El şi de a-L urma. Nu era un cărturar, era pescar, dar aducea Lui Hristos un suflet cinstit şi curajos, care-L iubea până la moarte. Drept aceea, a fost şi el ales şi numărat între cei doisprezece ucenici.

Evanghelia vorbeşte şi de căderea lui Toma. Este vorba, de îndoiala lui, de a crede că Domnul a înviat din morţi. Nefiind de faţă, în ceasul acela, le-a zis Apostolilor: „Dacă nu voi vedea, în mâinile Lui, semnul cuielor şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede”.

Din rânduiala Lui Dumnezeu, îndoiala aceasta a dus la sporirea cu mai multă putere a credinţei în biserica Lui Hristos. După opt zile, ucenicii fiind adunaţi în acelaşi loc şi fiind şi Toma cu ei, S-a arătat iarăşi Domnul înviat şi i-a zis lui Toma: „Adu degetul tău încoace şi vezi mâinile Mele şi adu mâna ta şi o pune în coasta Mea şi nu fi necredincios, ci credincios”. În acest chip, cu şi mai mult temei, s-a propovăduit învierea Domnului.

După Înălţarea la cer a Domnului şi după primirea Duhului Sfânt, trăgând Sfinţii Apostoli la sorţi încotro să propovăduiască fiecare, Sfântului Toma i-a căzut sorţul să meargă în India. A semănat cuvântul Lui Dumnezeu la mideni, la parteni, la indieni şi pe mulţi i-a creştinat, întemeind biserici, dar a fost ucis, străpuns de ostaşi cu suliţele, la porunca unui rege păgân. Aşa a primit cununa muceniciei, iar moştele lui s-au aflat multă vreme la Edesa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro