Vineri, 29 martie 2024 - 1:41:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa Apfia


19 februarie 2014

Sfântul Arhip este unul din cei care-l ajutau pe Sfântul Apostol Pavel la lucrul Evangheliei şi a fost episcop în cetatea Colose, pe vremea când marele Apostol era închis la Roma pentru credinţa lui cea nouă, în Hristos. Tot bărbat apostolic era şi Sfântul Filimon, cetăţean vestit din Colose şi ucenic adus la credinţă de Sfântul Pavel însuşi, iar biserica din cetate se găsea în casa lui.

Apfia era soţia lui Filimon şi în casa lor se adunau creştini şi se săvârşea dumnezeiasca Liturghie a trupului şi sângelui Lui Hristos. Sfânta Apfia rânduia biserica din casa ei, slujind ziua şi noaptea cu post şi cu rugăciune, odihnind pe cei ce osteneau în vestirea Lui Hristos, hrănind pe săraci, îngrijind de bolnavi, încât casa ei era nu numai biserică ci şi casă primitoare de străini, bolniţă şi adăpostire celor fără adăpost. Venind vremea când se serba praznicul zeiţei Artemida din Colose, au fost chemaţi toţi cetăţenii să se închine şi să aducă jertfe în capişte. Tot atunci s-au adunat şi creştinii în biserica din casa lui Filimon şi sub ascultarea Sfântului Arhip înălţau rugile lor la Dumnezeu.

Aflând închinătorii la idoli unde sunt creştinii, i-au risipit, pe unii prinzându-i, pe alţii bătându-i, iar pe alţii omorându-i. Sfinţii Arhip, Filimon şi Apfia au fost prinşi şi duşi la mai-marele cetăţii, care a poruncit să fie daţi morţii, de nu se vor lepăda de credinţă în Hristos. Chinuiţi în multe chipuri, dregătorul a poruncit să fie îngropaţi până la brâu în pământ şi ucişi cu pietre şi aşa, apostolica treime a Sfinţilor Mucenici s-a mutat la ceruri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro