Joi, 28 martie 2024 - 11:50:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Despre Sfinţii Zilei din 30 Iulie


30 iulie 2012

31_iulieÎn această lună, în ziua a treizecea, pomenirea Sfinţilor Apostoli: Sila, Silvan, Criscent, Epenetos şi Andronic.

Sfântul Apostol SilaAcesti sfinţi au făcut parte din cei 70 de apostoli.

Sila a mers la propovăduirea Evangheliei împreuna cu Fericitul Pavel, şi nu după multă vreme a fost făcut episcop al Corintului. Acolo, mult ostenindu-se şi pe toţi întărindu-i în credinţă în Hristos, s-a mutat către Domnul.

Iar Silvan a fost făcut episcop al Tesalonicului; şi acesta, bine nevoindu-se, către Domnul s-a mutat; iar ceilalţi, propovăduind în Carhidonia şi în Italia, şi învăţând de fată în toată lumea cuvântul credinţei în Hristos, şi întorcând şi botezând pe mulţi dintre păgâni, cu pace şi-au dat sufletele lui Dumnezeu.

Tot în această zi, pomenirea Sfintei Muceniţe Iulita (Iulia) cea din Cezareea.

Această sfânta a fost din Cezareea Capadociei, şi pe ea a cinstit-o cu laude şi Vasile cel Mare. Având ea judecata cu un om oarecum lacom şi silnic, care împresurase cea mai mare parte a pământului ei, ţarine şi sate, dobitoace şi robi, şi tot lucrul şi hrana vieţii le trăsese la sine. Căci nu lua aminte de dreptate, nici de Dumnezeu, ci se rezemă şi nădăjduia numai în năpăstuiri şi în mărturii mincinoase şi în mita ce dă judecătorilor. Începând femeia a se plânge de nedreptatea şi tirania omului, el numaidecât a pârât-o că este creştină, şi cum că nu i se cade să aibă parte de cele de obşte, căci nu cinsteşte şi nici nu slujeşte zeilor împăraţilor. Iar ea, neuitându-se la cele lumeşti şi trecătoare, ci calcând toate, a zis: "Prapadeasca-se averea şi mărirea lumii, dar eu nu mă voi lepăda de Făcătorul şi Ziditorul tuturor". Atunci nedreptul judecător a pus de au ars-o; iar cuptorul arzând trupul sfintei, l-a păzit întreg şi a fost dat rudeniilor ei şi la toţi credincioşii.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro