Marţi, 23 aprilie 2024 - 11:20:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gigi Becali, un creştin adevărat: îi cumpără casă unui copil!


31 august 2012

gigiPoate că mulţi îl considera pe Gigi Becali doar un om bogat, care se plimba în maşini de lux şi care se mai ia de câte un jurnalist pe la televizor. Ei bine, puţini ştiu că omul acesta, de care lumea zilelor noastre rade că este credincios, că se duce la biserică, ştiu într-adevăr ca el, care a primit aceste daruri de la Dumnezeu, face milostenii ori de câte ori are ocazia.


Ideea realizării acestui material nu este de astăzi, nu este de ieri. Este de mai mult timp. Şi nu pentru lauda lui, a lui Gigi, ci pentru a vedea (cine vrea să vadă) ca Dumnezeu nu degeaba îţi dă nişte daruri, ţi le dă ca să le foloseşti pentru mântuirea ta! Aşa spune şi Mântuitorul în pildă în care spune că unui om bogat îi rodise ţarină din belşug şi se gândea:” Voi striga hambarele mele şi mai mari le voi zidi şi voi zice sufletului meu mănâncă, bea, veseleşte-te că ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani”. Dar Dumnezeu îi zice:” Nebune, în această noapte voi cere de la tine suflteul tău şi toate ale tale, ale cui vor mai fi?” De aceea se spune că este mai bine să strângem comori în ceruri.


Din păcate, puţini dintre cei care ocupa primele locuri în topurile oamenilor bogaţi, îşi aduc aminte că Dumnezeu i-a adus în această poziţie, că nu sunt nemuritori şi că, aşa cum spunea şi Mântuitorul Hristos: „Mult primeşti, pentru mult vei da socoteală!”
Ultima ispravă a lui Gigi Becali ne lasa, de-a dreptul, fără replică. În urma unui reportaj al unei televiziuni locale din Buzău, omul de afaceri a auzit de un băieţel de 10 ani, care are grijă de bunica lui şi care îl ajuta pe preotul din localitate la strană. Şi care stă într-o locuinţă de chirpici care stă să cadă. Hotărât să-i ofere o viaţă mai bună, acesta s-a gândit să-i dea în dar, tânărului, o casă nouă.


Întrebat unde va construi casa pentru băiatul de 10 ani şi bunica să, Gigi Becali a explicat că va cumpăra o casă din sat pentru că spaţiul din curtea lor este foarte mic.


"E terenul foarte mic. Eu când am venit aici am aflat că am şi o moşie de 25 de hectare de vie. Nici nu ştiam. Dacă nu cumpăram un teren aici, o să fac acolo. Între timp cred că norocul face ca nişte oameni au aici o casă în care n-a locuit nimeni, pe care am dat 80.000 de lei. Poate să se mute din seara asta acolo", a declarat Gigi Becali. Marian este mai mult decât fericit pentru acest ajutor nesperat. Întrebat ce părere are despre gestul lui Becali, copilul a spus că "O să-l răsplătească Domnul în ceruri".


"O să angajez pe cineva care să aibă grijă şi de femeie şi de copil. O să vă aduc haine. Am spus că voi avea grijă de el exact cum ar fi avut un tată. Îl voi monitoriza să aibă în continuare această viaţă spirituală", a mai spus Becali. Marian a rămas în grija bunicii după ce tatăl s-a sinucis, iar mama l-a abandonat. Copilul a ajuns să aibă grijă de bunică. Cei doi îşi duceau zilele într-un bordei de chirpici, pe jumătate distrus.


Copilul munceşte mult ca să îi ofere bunicii o viaţă mai bună şi nu vrea să renunţe la şcoală, oricât i-ar fi de greu, iar sâmbăta şi duminica îl ajută pe preotul satului cu tot ce are nevoie.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro