Vineri, 29 martie 2024 - 9:15:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tragedie în tenis. A murit o jucătoare în vârstă de 30 de ani


5 mai 2014

Britanica Elena Baltacha a încetat din viaţă ieri, după o luptă cu cancerul. Ea fusese, la un moment dat, cea mai bine clasată jucătoare din Marea Britanie.

"Vestea morţii Elenei Baltacha, una dintre luminile strălucitoare ale tenisului britanic din generaţiile recente, este una devastatoare pentru toţi cei care au avut privilegiul să o cunoască, să joace împotriva ei, sau să o numească prietenă sau colegă", se menţionează într-un comunicat al Asociaţiei Britanice de Tenis.

Baltacha s-a născut la Kiev, însă s-a mutat în Anglia pentru a fi alături de tatăl ei, Sergei, fost internaţional sovietic, care a jucat fotbal pentru formaţia Ipswich Town. Mama sa a fost şi ea sportivă, participând la Jocurile Olimpice în proba de heptatlon. Elena a devenit jucătoare profesionistă în 1997 şi a atins cea mai bună clasare a sa - locul 49 în lume, în 2010.

Ea a concurat la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, însă s-a retras la finalul anului următor din cauza unor probleme medicale la genunchi.

S-a căsătorit cu antrenorul ei, Nino Severino, în decembrie 2013, cu puţin timp înainte de să fie diagnosticată cu cancer. La vârsta de 19 ani, Elena a fost diagnosticată cu o problemă la ficat, care i-a provocat, mai târziu, complicaţii, printre care şi boala care i-a fost fatală.

În ciuda problemelor medicale pe care le-a avut, Baltacha a câştigat 11 titluri ITF şi a ajuns în turul trei la Wimbledon şi Australian Open.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro