Joi, 25 aprilie 2024 - 12:34:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Sorana Cârstea s-a prăbuşit la Roland Garros


1 iunie 2014

Jucătoarea română a cedat în turul trei al turneului de Grand Slam de la Paris, în faţa sârboaicei Jelena Jankovici, după un meci în care i-a lipsit complet concentrarea: scor 1-6, 2-6.

În 2009, când Sorana atingea sferturile de finală la Roland Garros - care rămâne cea mai bună perfromanţă a sa în turneele de Grand Slam -, Sorana Cârstea reuşea să o învingă spectaculos pe Jelena Jankovici şi să intre în conştiinţa românilor drept o mare promisiune.

Astăzi, cinci ani mai târziu, frumoasa târgovişteancă încă alternează sclipirile de geniu şi greşelile copilăreşti. Astăzi, în partida cu Jelena Jankovici, din turul trei de la Paris, erorile i-au eclipsat talentul.

Românca de pe locul 26 în lume a început groaznic meciul de pe Terenul 2. În primul set, târgovişteanca a făcut 12 erori neforţate şi nu a reuşit să îşi câştige serviciul. De cealaltă parte, Jelena (cap de serie 6) - o jucătoare experimentată (29 de ani) aflată în revenire de formă în ultima vreme - a aşteptat eroarea, iar după mai puţin de o jumătate de oră şi-a adjudecat primul set, scor 6-1.

În debutul setului secund, Cîrstea a schimbat racheta, iar lucrurile au început să meargă bine. Cu toate acestea, după ce a câştigat primele două game-uri, românca în vârstă de 24 de ani a revenit la ”obiceiurile” proaste din prima manşă, trecându-şi în cont încă 18 erori neforţate, în timp ce sârboaica nu a refuzat niciun cadou. Rezultatul: Jankovici, un fost lider mondial, s-a impus în toate game-urile până la finalul partidei.

Singura speranţă a României la întrecerea de pe zgura pariziană rămâne Simona Halep, care s-a calificat  în optimile de finală, după ce a zdrobit-o pe iberica Maria Teresa Torro-Flor, scor 6-3, 6-0.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro