Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:13:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep e în sferturi la Roland Garros!


3 iunie 2014

Simona Halep a învins-o, după un meci în care a demonstrat din nou, dacă mai era nevoie, că este printre cele mai bune jucătoare din lume, pe Sloane Stephens şi s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros.

Românca de pe locul 4 în lume a făcut o partidă splendidă, în faţa unei adversare de elită - Stephens are doar 21 de ani şi ocupă poziţia a 15-a în lume -, şi s-a impus cu 6-4, 6-3, după mai puţin de o oră şi jumătate de joc.

Simona a început bine duelul de pe arena Philippe Chatrier reuşind un break rapid, însă americanca a revenit de la 0-2, pe fondul unui joc excelent, arătând că are la dispoziţie o gamă uriaşă de lovituri - puternice, dar şi de fineţe.

Condusă cu 3-2, constănţeanca în vârstă de 22 de ani a reuşit să revină la conducerea jocului, mai ales că Stephens nu a găsit răspuns la execuţiile pline de îndârjire trimise din cealaltă parte de teren.

Diferenţa în primul set, câştigat cu 6-4 de româncă, s-a făcut mai ales pe plan psihic, unde Simona a arătat mult mai multă limpezime, reuşind să îşi canalizeze pozitiv nervii, în timp ce americanca a greşit când a fost pusă sub presiune.

Setul secund a fost dominat de Halep, care a reuşit să o ţină sub control pe Stephens. Americanca nu a găsit răspuns la reverul extraordinar al Simonei, fiind nevoită să rişte şi - de multe ori - să piardă puncte importante. Scor final al manşei secunde: 6-3

Jucătoarea română, care va urca pe locul 3 în lume dacă va ajunge în finală, s-a calificat în cel de-al doilea sfert de finală consecutiv în turneele de Grand Slam, după cel de la Australian Open. La Paris, în primele patru partide, Simona n-a pierdut niciun set. Dacă le va câştiga şi pe următoarele trei îşi va trece în cont primul titlu de Grand Slam din carieră

În meciul următor, ea o va întâlni pe învingătoarea dintre rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 27 WTA şi fostă câştigătoare la Paris (2009), şi cehoaica Lucie Safarova (cap de serie 23). Kuzneţova a învins-o pe Halep în ultima confruntare directă, la Stuttgart, în timp ce Safarova a pierdut ultimele două confruntări cu românca.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro