Vineri, 29 martie 2024 - 2:43:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petr Cech, cel mai cunoscut fotbalist născut la Plzen


8 august 2014

Petr Cech (32 de ani), celebrul portar de la Chelsea Londra, s-a născut la Plzen, însă nu a jucat niciodată pentru Viktoria - adversara eliminată de Petrolul Ploieşti, în manşa secundă a turului trei preliminar din Liga Europa.

Familia lui Petr Cech trăieşte încă în apropiere de Plzen, iar unchiul celui desemnat de şapte ori drept cel mai bun fotbalist al Cehiei a povestit, pentru sportnews.ro, despre greutăţile pe care le-a întâmpinat în tinereţe extraordinarul portar.

”Era înnebunit după Dominik Hasek, avea zeci de poze cu marele portar de hochei. Dar când a vrut să înceapă să practice hocheiul, nu prea s-au găsit bani. Patinoarul era prea departe de casa în care stăteau, în altă parte a Plzenului, ar fi trebuit să plece de acasă la patru dimineaţa, ca să ajungă la timp, iar echipamentul sportiv nu şi-l permiteau. Fotbalul era mai ieftin. Un şort, un tricou şi nişte bocanci. Se poate spune că Petr a ajuns la fotbal din întâmplare”, a povestit Vladimir Cech, unchiul celui mai bun portar al Europei în 2005, 2007 şi 2008.

Atât de supărat a fost Petr că nu a putut face hochei, încât a jurat că nu va juca portar la fotbal, însă o accidentare gravă suferită la picior când avea 11 ani l-a trimis între buturi, mai scrie sportnews.ro.

Petr Cech a câştigat în carieră trei titluri în Anglia, patru Cupe ale Angliei şi patru Cupe ale Ligii, dar şi Liga Campionilor şi Liga Europa. A fost campion european de tineret cu naţionala Cehiei şi a fost desemnat cel mai bun portar de la Euro 2004.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro