Joi, 28 martie 2024 - 2:40:06
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


A început turneul de la Madrid. Victorie pentru Irina Begu


3 mai 2015

Irina Begu a trecut în primul tur la Madrid de japoneza Kurumi Nara, în timp ce Alexandra Dulgheru a fost foarte aproape de o victorie cu sârboaica Ana Ivanovici, însă a fost forţată să abandoneze în setul decisiv.

Irina Begu a avut emoţii doar în prima parte a duelului cu jucătoarea niponă, câştigând în tie-break setul inaugural, scor 8-6. Manşa secundă n-a avut istoric, românca de pe locul 33 în lume impunându-se cu 6-1.

Alexandra Dulgheru, care a primit un wild-card din partea organizatorilor, a arătat, tot azi, în duelul cu a şaptea favorită, Ana Ivanovici, că a meritat încrederea spaniolilor. Românca de pe poziţia 69 în ierarhia WTA a câştigat primul set cu 6-2, însă a început să acuze probleme medicale în cel de-al doilea, pe care l-a cedat greu, în tie-break, scor 7-1.

În decisiv, accidentarea nu i-a mai permis Alexandrei să îşi facă jocul, iar când scorul era 4-0 pentru sportiva din Serbia, bucureşteanca a abandonat.

Duminică intră în scenă şi Simona Halep, a doua favorită la Madrid şi finalistă în 2014 pe zgura din capitala Spaniei. Campioana din România se va duela cu Alize Cornet. Franţuzoaica s-a impus de două ori în faţa Simonei, care a câştigat o singură dată.

În acest an, Cornet, locul 28 mondial, nu s-a descurcat prea bine în circuit, bifând doar un sfert de finală, în urmă cu câteva săptămâni, la Katowicee. Franţuzoaica rămâne, însă, o jucătoare foarte periuloasă. În stagiunea precedentă, ea a învins-o de trei ori pe americanca Serena Williams.

Pe tabloul principal de la Madrid, turneu care pune la bătaie premii de peste 4 milioane de dolari, s-a calificat şi Andreea Mitu, care îşi continuă ascensiunea în tenisul mondial, după ce, până în urmă cu câteva săptămâni, nu reuşise să câştige niciodată în circuitul WTA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro