Vineri, 19 aprilie 2024 - 12:43:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Minunea Andreea Mitu


1 iunie 2015

Andreea Mitu, care până săptămâna trecută nu câştigase niciun duel într-un turneu de Grand Slam, a învins-o  pe italianca Francesca Schiavone, fostă câştigătoare la Roland Garros, şi s-a calificat în optimile de finală ale importantei competiţii parizene.

În doar şapte zile, Andreea Mitu (23 de ani, locul 100 în lume) s-a transformat dintr-o jucătoare aparent fragilă – o victimă sigură în ochii sportivelor cu experienţă – într-una din marile surprize ale celui mai important turneu anual disputat pe zgură.

Dintre cele cinci românce prezente la startul competiţiei, Andreea era cotată cu cele mai mici şanse să ajungă atât de departe, însă, acum, la mijlocul competiţiei, este singura rămasă în cursă.

Atingerea optimilor de finală este o performanţă extraordinară pentru o jucătoare care mai trăise doar câteva zeci de minute în atmosfera de Grand Slam. După ce a evoluat splendid în calificările de la Wimbledon, anul trecut, Andreea a fost eliminată rapid de poloneza Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 1-6.

Mitu a obţinut o victorie de mare prestigiu, cu italianca Francesca Schiavone, scor 7-5, 6-4, după un meci de mare luptă, cum sunt toate împotriva experimentatei jucătoare din Milano, campioană la Paris în urmă cu cinci ani.

Andreea Mitu, care a eliminat-o la Paris şi pe Karolina Pliskova, puternica jucătoare din Cehia, se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu o altă mare surpriză – belgianca Alison Van Uytvanck. Locul 93 WTA, roşcovana în vârstă de 21 de ani a trecut de jucătoare valoroase la Roland Garros, precum kazaha Zarina Diyas sau Kristina Mladenovici, din Franţa.

Românca născută la Bucureşti şi-a asigurat un salt de 33 de locuri în clasamentul mondial, însă acesta poate creşte dacă se va impune şi în optimile de finală. Este o aventură splendidă pentru sportiva noastră, care în urmă cu nici un an de zile aproape s-a lăsat de tenis din cauza unei tendinite.

Andreea Mitu, care până în urmă cu câteva luni nu câştigase niciodată un meci în circuitul WTA, şi strânsese doar câteva zeci de mii de euro din premii în 2015, şi-a asigurat un cec de 145.000 de dolari.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro