Joi, 28 martie 2024 - 8:04:26
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Andreea Mitu a ratat calificarea în sferturile de finală la Roland Garros


2 iunie 2015

Andreea Mitu şi-a încheiat  parcursul senzaţional la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, fiind învinsă clar de belgianca Alison Van Uytvanck, scor 1-6, 3-6.

Atât românca în vârstă de 23 de ani, aflată pe locul 100 în lume, cât şi jucătoarea flamandă (21 de ani, 93 WTA) au dat peste cap toate previziunile făcute la începutul puternicei competiţii, însă în duelul direct, belgianca a ieşit învingătoare, demontând uşor jocul Andreei, vizibil copleşită de ocazie.

A fost întâlnire dintre cele două surprinzătoare jucătoare, aflate în premieră în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam. Românca a câştigat primul duel, în 2012, la Ankara, scor 7-5, 4-6, 6-3, în timp ce begianca s-a impus un an mai târziu, la Olomouc, cu 6-2, 7-5.

Andreea Mitu, care anul trecut a fost foarte aproape să renunţe la tenis, din cauza unei accidentări şi a rezultatelor slabe, rămâne, însă, cu o săptămână de poveste pe zgura de la Paris. Aflată pentru prima oară pe tabloul principal, bucureşteanca a eliminat până acum două nume importante: Karolina Pliskova, cehoaica de pe locul 12 în lume, şi Francesca Schiavone, experimentata jucătoare din Italia, campioană la Roland Garros în 2010.

Nici Alison Van Uytvanck nu a avut meciuri uşoare, trecând de kazaha Zarina Diyas, ultimul cap de serie (32), şi de favorita locală Kristina Mladenovici.

Miza partidei de azi a fost uriaşă, iar Andreea Mitu a fost cea care a cedat presiunii. Pe lângă un loc în sferturile de finală, învingătoarea va primi şi 250.000 de euro, dar şi 360 de puncte WTA, care asigură apropierea ambelor jucătoare de Top 50. Românca se va întoarce acasă cu 145.000 de euro şi 180 de puncte.

Andreea Mitu, care până în urmă cu câteva luni nu câştigase nici măcar un meci în circuitul WTA, a prins mare încredere în forţele sale jucând pentru România, în barajul pentru calificare în Grupa Mondială a Fed Cup. Aruncată în luptă în locul accidentatei Irina Begu, Andreea a învins-o spectaculos pe Eugenie Bouchard, iar tricolorele au revenit în eşalonul de elită al tenisului mondial după 23 de ani.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro