Joi, 25 aprilie 2024 - 7:07:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Încă o victorie superbă pentru Monica Niculescu, la Wimbledon


5 iulie 2015

Românca Monica Niculescu s-a calificat astăzi în turul patru la Wimbledon, după o victorie frumoasă în faţa cehoaicei Kristyna Pliskova, scor 6-3, 7-5.

Monica Niculescu are 27 de ani şi este la cea mai bună performanţă a carierei la turneul londonez. Aflată abia pe locul 48 în lume, jucătoarea din Slatina nu este tocmai înzestrată fizic pentru jocul pe iarbă.

Nu este înaltă (1,68 m), nu serveşte puternic, nu lovituri în forţă, însă are alte calităţi, pe care le-a arătat din plin la All England Club, în acest an: dăruire, tehnică şi ambiţie.

Monica Niculescu a câştigat totul prin luptă, iar ieri, în al doilea set al partidei cu sora geamănă a Karolinei Pliskova, a reuşit să salveze cinci mingi de set. Kristyna vena după cel mai bun meci al carierei sale de simplu: o victorie splendidă cu experimentata rusoaică Svetlana Kuzneţova.

Românca n-a stat, însă, prea mult la discuţii şi, pas cu pas, slice după slice (n.r. – lovitura cu mult efect în jurul căreia gravitează jocul oltencei), a tăiat din încrederea tinerei cehoaice, la fel cum o făcuse şi în primul tur, când a învins-o pe Monica Puig, şi în runda secundă, când a trecut lejer de Jana Cepelova, cea care o trimisese acasă pe Simona Halep.

Monica Niculescu are două titluri WTA în palmares, ambele cucerite pe ciment, şi a disputat, în fiecare din ultimii cinci ani, câte o finală. În urmă cu nici o lună de zile, ea a ajuns până în ultimul act pe iarba de la Nottingham, însă croata Ana Konjuh i-a suflat trofeul.

Românca nu a ajuns niciodată în sferturile de finală ale unei competiţii de Grand Slam. O poate face acum, la Wimbledon, însă va fi foarte greu. Următoarea adversară va fi  elveţianca Timea Bacsinszky, care face un sezon extraordinar, adjudecându-şi deja două titluri şi atingând semifinalele la Roland Garros.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro