Joi, 25 aprilie 2024 - 11:21:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Horia Tecău este campion la Wimbledon!


12 iulie 2015

După trei finale pierdute, românul Horia Tecău a reuşit azi să câştige turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

Românul în vârstă de 30 de ani şi partenerul său olandez Jean-Julien Rojer s-au impus în trei seturi scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, în faţa perechii formate din australianul John Peers şi fratele mai mare al scoţianului Andy Murray, Jamie.

Este abia al doilea succes din istoria tenisului românesc la competiţia londoneză, după cel reuşit de Ilie Năstase, alături de americanul Jimmy Connors, în 1973.

Spre deosebire de finalele pierdute alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2010, 2011 şi 2012, de această dată, constănţeanul a reuşit să se impună, pentru prima oară în carieră, într-o finală de Grand Slam. Izbânda este o premieră şi pentru olandezul Rojer, care face echipă cu Tecău de un an şi jumătate.

Primul set a fost o afacere destul de plicticoasă. Servicii dum-dum şi bum-bum au păstrat scorul echilibrat. Perechea româno-olandeză a avut, totuşi, şansa de a închide manşa la scorul de 5-4, însă adversarii lor au prelungit suspansul.

În tie-break, Horia Tecău şi Jean Julien Rojer s-au impus cu 7-5, după un ultimul punct fabulos, cu patru smash-uri salvate de vorbitorii nativi de limba engleză.

Favoriţii locali au mai pierdut o bătălie şi în debutul setului secund, când au cedat primul break al meciului. A fost de ajuns pentru Tecău şi Rojer. Cei doi au continuat să servească impecabil şi au câştigat cu 6-4, apropiindu-se la doar un set de primul lor titlu de Grand Slam.

În setul trei, Tecău şi Rojer, cotaţi cu a patra şansă la câştigarea turneului, şi-au făcut din nou viaţa uşoară pe propriul serviciu. Mai mult, la scorul de 4-4, au reuşit break-ul care a decis soarta confruntării.

Cuplul româno-olandez s-a impus în doar o oră şi 52 de minute şi va împărţi un cec de 340.000 de lire sterline şi 2.000 de puncte ATP.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro