Joi, 18 aprilie 2024 - 7:56:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Gimnastele de la CSM Ploiesti, la Turneul International „MTK Cup International Junior Tournament”, Budapesta


11 august 2015

În perioada 6 – 9 august 2015, Denisa Stoian, sportiva legitimata la secţia de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti (foto)  a participat, alături de Naţionala României, la Turneul Internaţional de Senioare, Junioare si Prejunioare „MTK Cup”, organizata in acelasi timp cu etapa de Cupa Mondiala, asociere de succes avand in vedere ca, la ambele competitii au participat peste 140 de gimnaste la individual si 16 anambluri, din peste 30 de tari.

Romania a fost reprezentata, la Cupa Mondiala, de Alexandra Piscupescu si Ana-Luiza Filiorianu (CS Olimpia Bucuresti, antrenori: Maria Girba si Elena Vlad), la junioare de Alice David si Denisa Mailat (CS Olimpia Bucuresti, antrenate de aceleasi specialiste), Sonia Ichim (CSM Arad, antrenoare Daniela si Stefania Chiriac), Andreea Verdes si Stefana Popa (CS Anghel Saligny Iasi, antrenori Catalina Radu si Constantin Radu), iar la Prejunioare de Laura Anitei (CS Anghel Saligny Iasi, antrenata de acelasi tandem) si Denisa Stoian (CSM Ploiesti, antrenata de Simona Puiu si Liliana Baescu)

La acest turneu de senioare, prejunioare si junioare au participat 84 de gimnaste cu vârste cuprinse între 11 si peste 16 ani, reprezentând 24 tari: Armenia, Austria, Belarus, Canada, Cipru, Croatia, Finlanda, Georgia, India, Israel, Italia, Japonia, Kazahstan, Koreea, Mexic, Noua Zeelanda, Romania, Rusia, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Ungaria, USA si Uzbekistan.

La categoria Prejunioare, reprezentanta CSM Ploieşti, Denisa Stoian, a prezentat in concurs doua exercitii, cu coarda si cerc, obtinand, la finalul întrecerilor, argint la coarda, cu un punctaj de 13,050 puncte si bronz la cerc cu un punctaj de 12,900 puncte. Laura Anitei, intrata si ea in concursul prejunioarelor, a reusit sa obtina medalia de aur la maciuci – cu 13.650 puncte si a patra nota la minge – 8,750 puncte. Castigatoarele au avut onoarea de a fi premiate de insusi Ministrul Tineretului si Sporturilor din Ungaria, dr. Deutsch Tamas.

In concursul Junioarelor, cea mai buna performanta a obtinut-o Alice David (locul 16 la individual compus, locul 5 la cerc si 6 la coarda), urmata de Sonia Ichim (locul 17), Andreea Verdes (locul 19), Stefana Popa (locul 20 la individual compus si 8 la maciuci ) si Denisa Mailat (locul 23 la individual compus si locul 7 la minge)

In etapa de Cupa Mondiala, Alexandra Piscupescu, la prima competitie dupa revenirea in activitatea competitionala, a ocupat locul 22 iar Ana-Luiza Filiorianu locul 35.

Competitia s-a desfasurat la Complexul Sportiv Syma Center din Budapesta, o sala multifuncţională care a oferit participanţilor condiţii excepţionale de concurs.

Nu acelasi lucru il putem spune despre transportul pe ruta Ploiesti – Budapesta si retur care s-a facut in conditii greu de imaginat – mizerie si miros insuportabil intr-o cuseta mixta, impreuna cu barbati necunoscuti.

Asemenea si cazarea, in hotelul de trei stele oferit de organizatori si ales de noi din considerente financiare – fiind cel mai ieftin din oferta de trei hoteluri – de cinci, patru si trei stele – intr-o zona marginasa a orasului, unde nu exista aer conditionat la o temperatura de 40 de grade – cod rosu de caldura – fara balcon, cu geamuri blocate care nu se puteau deschide, imigranti care dormeu pe holurile hotelului si chiar si gandaci in camera.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro