Marţi, 16 aprilie 2024 - 7:00:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dâncu: Pentru Euro 2020 trebuie reabilitate patru stadioane, finalizată o autostradă şi făcută o linie de metrou


14 martie 2016

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat, duminică, la Pro Tv, că pentru ca România să poată găzdui Campionatul European de Fotbal din 2020 trebuie, printre altele, reabilitate patru stadioane, finalizat un segment de autostradă care leagă ţara noastră de Europa şi trebuie făcută o linie de metrou care să lege aeroportul de Arena Naţională.

”Pentru acele meciuri (de la Euro 2020 - n.r.) am făcut în mare parte design-ul proiectului. Avem un stadion foarte bun, cum e stadionul naţional, dar mai avem de făcut o serie de investiţii. Sunt 19 obligaţii guvernamentale pe care le-am luat noi atunci când am semnat proiectul. Printre altele să reabilităm patru stadioane de antrenament - Dinamo, Steaua, Rapid şi cel de rugby - , (...) să terminăm un segment de autostradă care să ne lege cu Europa. Zâmbesc, din păcate, dar acum am speranţe. Mai trebuie să facem o linie de metrou între aeroport şi stadionul naţional”, a spus Vasile Dâncu în emisiunea ”După 20 de ani” difuzată de Pro Tv.

Dâncu s-a declarat încrezător că pot fi făcute aceste lucruri, dar cu administraţie locală mai bună în Capitală: ”Eu cred că putem să facem toate aceste lucruri. Ne trebuie o administraţie locală mai bună la Bucureşti. Vor veni alegeri, sperăm ca după alegeri vom găsi o administraţie mult mai curajoasă”.  În ceea ce priveşte reabilitarea celor patru stadioane menţionate, vicepremierul a precizat că există deja proiecte, iar începând cu anul viitor vor fi demarate lucrările.

”O să încercăm să vedem ce bani vom avea, putem reabilita într-un grad mai mare sau numai suprafaţa de joc. Va decide bugetul, să vedem împreuna cu Finanţele şi cu ceilalţi”, a mai spus Dâncu.

Viceprim-ministrul a fost întrebat dacă au fost alocaţi bani pentru stadioanele din Teleorman, în contextul în care presa a scris că s-ar fi alocat 16 milioane de euro pentru două stadioane în judeţul din care provine preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Dâncu a negat această informaţie.

”Nu e vorba de aşa ceva, e o chestiune de campanie electorală. (...) Avem pe listă 50-70 de stadioane în oraşe mari, dar nu se pot face toate odată. Dar e bine sa reabilităm bazele sportive din România. FRF are un proiect pe care îl finanţează parţial din bani de la FIFA”, a conchis Dâncu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro