Vineri, 29 martie 2024 - 8:01:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victorii frumoase pentru românce la Roland Garros


28 mai 2016

Simona Halep a făcut pasul către optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după un meci neaşteptat de greu cu adolescenta japoneză Naomi Osaka. Irina Begu a câştigat şi ea.

Halep, a şasea favorită la câştigarea turneului de Grand Slam de la Paris, s-a încălzit mai greu, iar Osaka (18 ani, locul 101 în ierarhia mondială) a profitat din plin.

Tânăra jucătoare născută chiar la Osaka a câştigat primul set cu 6-4, surprinzând-o pe sportiva din România cu lovituri puternice şi exacte. A fost primul set pierdut de Simona pe zgura din capitala Franţei în această săptămână.

Campioana din România s-a regrupat în manşa secundă, profitând şi de imaturitatea adversarei sale. Halep s-a impus cu 6-2.

În ”decisiv”, cele două adversare au mers cap la cap până la 3-3, însă apoi Halep a reuşit un break la zero şi a închis, cu hotărâre, meciul, la prima minge de meci.

În optimile de finală, constănţeanca în vârstă de 24 de ani va încrucişa racheta cu Samantha Stosur (Australia), care a învins-o după un meci extrem de echilibrat pe finalista de anul trecut, Lucie Safarova (Cehia).

Irina Begu a făcut şi ea pasul spre optimile de finală. După ce a jucat, în turul precedent, cel mai lung meci al sezonului în circuitul WTA, bucueşteanca eliminat-o, tot după un duel de mare luptă, pe nemţoaica Annika Beck.

Bucureşteanca, al 25-lea cap de serie la Roland Garros, a câştigat primul set cu 6-4, însă sportiva din Germania a egalat situaţia, cu un 6-2 scurt în manşa secundă.

Begu – care traversează o formă excelentă pe zgură, atingând sferturile de finală la Madrid şi semifinalele la Roma – a forţat în ”decisiv”, unde s-a impus clar, cu 6-1.

În meciul următor, Irina (25 de ani) îşi va măsura forţele cu americanca Shelby Rogers, care a trecut în trei seturi, scor 6-0, 6-7, 6-0, de cehoaica Petra Kvitova, a zecea favorită a competiţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro