Joi, 28 martie 2024 - 6:50:52
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Euro 2016 - Franţa – România 2-1 (0-0)


11 iunie 2016

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă greu de formaţia Franţei cu scorul de 2-1 (0-0), în meciul inaugural al EURO 2016, vineri seara, 10 iunie, pe Stade de France din Saint-Denis, după un gol primit în minutul 89.

Echipa României a fost la doar câteva minute de un rezultat mare şi doar o execuţie de excepţie a lui Payet a făcut ca naţionala tricoloră să piardă la debutul turneului din Franţa.

Olivier Giroud (57) şi Dimitri Payet (89) au marcat pentru gazde, iar Bogdan Stancu (65 — penalty) a înscris golul României.

Tricolorii au început curajos şi au trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 4, când Bogdan Stancu a irosit o mare ocazie de gol, şutând din doar doi metri în portarul Lloris.

Franţa a preluat controlul jocului apoi şi prima situaţie bună de gol a fost semnată de Giroud (10), care a trimis pe lângă poartă cu capul.

”Les Bleus” au fost aproape de a reuşi primul gol al turneului, far Griezmann a trimis mingea în bară cu capul (14), după ce luftase la centrarea lui Sagna, însă Chiricheş nu a putut respinge, mingea revenindu-i atacantului echipei Atletico Madrid.

Dragoş Grigore (25) a avut o intervenţie providenţială în faţa lui Giroud, iar apoi Pogba (27) a tras peste. Griezmann a mai ratat o ocazie mare de gol (36), trimiţând alături de poartă la centrarea lui Payet, scăpat de sub supraveghere de Raţ.

O fază controversată s-a petrecut în minutul 39, când Andone a fost faultat clar în careu de Koscielny, dar niciunul dintre arbitri nu a văzut infracţiunea şi gazdele au fost iertate de penalty.

Prima repriză s-a încheiat cu Franţa asaltând buturile lui Tătăruşanu, însă numeroasele faze fixe nu au fost concretizate, ultima oportunitate fiind mingea trimisă cu capul de Giroud peste poartă (45+1).

Partea a doua a început cu o nouă ratare uriaşă a lui Stancu, demarcat extraordinar, însă reluarea sa a trimis mingea alături de poartă (48).

Tătăruşanu a reţinut cu siguranţă o minge trimisă de Giroud, după o pasă în adâncime de la sclipitorul Payet (52). Portarul român a fost salvator şi la şutul din voleu al lui Pogba (57).

Olivier Giroud a marcat primul gol al turneului din Franţa (57), cu capul, devansându-l pe portarul Ciprian Tătăruşanu, la o centrare înaltă trimisă de Payet. Pentru Giroud a fost al optulea gol în ultimele sale opt meciuri pentru ”Les Bleus”.

Doar opt minute a condus Franţa, pentru că Evra l-a agăţat în careu pe Stanciu, iar Bogdan Stancu şi-a răscumpărat în parte ratările anterioare, restabilind egalitatea: 1-1.

Echipa lui Deschamps a forţat pe cartea atacului, dar tricolorii s-au apărat bine, încercând să pună probleme pe contre. Hoban a avut o tentativă de la distanţă (80), dar mingea s-a dus peste poartă.

Tătăruşanu a fost atent la şutul lui Martial, din marginea careului (81), dar când speranţele într-un egal al României erau mai mari ca oricând, Dimitri Payet a prins un şut la vinclu, la care Tătăruşanu a fost spectator (89).

Sissoko a fost aproape să înscrie şi el pentru Franţa, dar a trimis în plasa laterala, la capătul unui contraatac (90+3).

Naţionala României a fost aproape de un rezultat care ar fi adus-o mai aproape de calificarea în optimile de finală, dar acum va trebui să joace la victorie meciurile cu Elveţia (15 iunie, Paris) şi cu Albania (19 iunie, Lyon). Tricolorii au făcut un meci bun în faţa uneia dintre pretendentele al titlul continental, iar dacă Bogdan Stancu ar fi marcat una din marile ocazii pe care le-a avut poate scorul ar fi fost altul.

Franţa — România 2-1 (0-0)

Au marcat: Olivier Giroud (57), Dimitri Payet (89), respectiv Bogdan Stancu (65 — penalty).
Saint-Denis, Stade de France: 80.000 spectatori
EURO 2016 — Grupa A

Au evoluat echipele:

Franţa: 1. Hugo Lloris (căpitan) — 19. Bacary Sagna, 4. Adil Rami, 21. Laurent Koscielny, 3. Patrice Evra — 15. Paul Pogba (11. Anthony Martial, 77), 5. N’Golo Kanté, 14. Blaise Matuidi — 7. Antoine Griezmann (20. Kingsley Coman, 66), 9. Olivier Giroud, 8. Dimitri Payet (18. Moussa Sissoko, 90+2). Selecţioner: Didier Deschamps.
Rezerve neutilizate: 23. Benoît Costil, 16. Steve Mandanda — 17. Lucas Digne, 2. Christophe Jallet, 13. Eliaquim Mangala, 22. Samuel Umtiti, 6. Yohan Cabaye, 12. Morgan Schneiderlin, 10. André-Pierre Gignac.

România: 12. Ciprian Tătăruşanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Răzvan Raţ — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii — 20. Adrian Popa (11. Gabriel Torje, 82), 10. Nicolae Stanciu (7. Alexandru Chipciu, 72), 19. Bogdan Stancu — 14. Florin Andone (9. Denis Alibec, 61). Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 23. Silviu Lung jr, 1. Costel Pantilimon — 16. Steliano Filip, 15. Valerică Găman, 2. Alexandru Măţel, 4. Cosmin Moţi, 18. Andrei Prepeliţă, 17. Lucian Sânmărtean, 13. Claudiu Keşeru.

Arbitru: Viktor Kassai; arbitri asistenţi: Gyorgy Ring, Vencel Toth; arbitri asistenţi adiţionali: Tamas Bognar, Adam Farkas (toţi din Ungaria); arbitru de rezervă: Bjorn Kuipers (Olanda)
Delegat UEFA: Janis Mezeckis (Letonia)
Cartonaşe galbene: Chiricheş (32), Raţ (45), Giroud (69), Popa (78). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: EPA, AP, Agerpres

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro