Marţi, 23 aprilie 2024 - 3:22:38
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Surpriză şocantă la Rio: apa dintr-o piscină olimpică a devenit verde peste noapte


12 august 2016

Apa dintr-o piscină olimpică de la Rio s-a transformat peste noapte în verde aprins, uimindu-i pe atleţi şi spectatori, oficialităţile nu au putut explica iniţial schimbarea drastică a culorii apei.

În mod ciudat, apa din piscină era albastră şi curată în competiţia de luni. Înotătorii  care aveau programat competiţia de sărituri în sincron pentru femei de la platforma de 10 metri au observat ziua următoare că apa din piscină a devenit un verde închis.

Este şi mai spectaculos faptul că apa din piscina de alături, din Centrul Acvatic Maria Lenk, a rămăs albastră şi curată, creând un contrast ridicol  între cele două piscine.

Deşi pe competitori nu i-a deranjat fenomenul, era imposibil ca cineva să nu observe schimbarea. ,,Când ne antrenam pentru a ne acomoda cu această locaţie, apa a fost mereu albastră ca cerul,'' a declarat Liu Huixia, din China, care a câştigat medalia de aur împreună cu partenerul său Chen Ruolin.

,,Este chiar verde. Chiar îmi place culoarea,'' a declarat înotătoarea americană Jessica Parratto. Desigur, unii atleţi au făcut glume despre acest fenomen ,,Cineva ne joacă o farsă sau sărbătorim Sf. Patrick mai devreme aici la Rio?'', a declarat înotătorul american David Boudia care a câştigat argintul luni seara, înainte ca apa să devină verde.

Oficialităţile de la Rio i-au asigurat pe atleţi că apa nu constituie un pericol, şi nu au putut explica iniţial schimbarea bruscă de culoare. ,,Testele apei din Centrul Acvatic Maria Lenk ne-au dezvăluit că nu există nici un risc pentru sănătatea atleţilor. Acum investigăm care ar putea fi cauzele''.

Experţii au declarat că o posibilă cauză putea fi un filtru stricat sau calitatea scăzută a apei. ,, Nu este nici un pericol pentru atleţi, doar o imagine proastă pentru organizatorii Jocurilor Olimpice''.

Dacă un filtru nu funcţionează corect sau în piscină nu există destulă clorină, algele pot începe să crească în apă, transformând-o într-un verde închis. O altă cauză putea fi cuprul oxidat, expus pentru mult timp la apă acesta devine verde.

Organizatorii au declarat ulterior că apa a devenit verde din cauza formării unor alge în bazin, pe fondul căldurii şi a lipsei de aer.

Sursa: Science Alert


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro