Vineri, 19 aprilie 2024 - 6:06:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Secţia de gimnastică ritmică a CSM Ploieşti, îşi strigă neputinţa!


14 septembrie 2016

Sectia de gimnastica ritmica a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti isi striga, public, neputinta si imposibilitatea de a mai indura tratamentul la care ne supuneti inca de la numirea domniei voastre in functa de director al acestei institutii.

Instalarea dumneavoastra in biroul de la etajul I al salii “Doroftei” a adus cu sine primul derapaj in activitatea sectiei de gimnastica ritmica: ati anulat indemnizatia pe care antrenoarea Puiu Simona era indreptatita sa o primeasca, in valoare de 500 de lei, indemnizatie cuvenita in baza HG 1447/2007, avand in pregatire trei gimnaste componente ale Lotului National.

Desi jurista institutiei, doamna Melania Dragomir a pus viza de legalitate pe referatul de aprobare al acestei indemnizatii, tot ea a fost cea care a sistat-o, pe motiv ca nu este legala.

Intreb si eu, ca este la moda: cand a gresit doamna jurista: cand i-a aprobat indemnizatia, sau cand a refuzat sa ii mai acorde acest drept? A urmat, in luna octombrie, episodul achizitionarii costumelor de concurs pe care nu ati vrut sa le platiti desi exista un referat aprobat inca din luna iulie iar comanda era facuta inca din august.

Din octombrie pana in decembrie v-am rugat, aproape in fiecare zi, sa ne achitam datoria si ati rabufnit, intr-un final, intrebandu-ma ca, ce sa faceti, sa o obligati dvs. pe doamna jurista sa incheie contractul? V-am raspuns politicos ca nu e cazul sa ii dati ordine dar ca va puteti folosi autoritatea pentru a face angajatii din subordine sa-si indeplineasca atributiile. Pe 9 decembrie, intr-un final, contractul a fost incheiat si, pentru ca doamna era din Ungaria, a intocmit antrenoarei o delegatie pentru a-i ridica drepturile si a i le trimite. Ne-am bucurat ca totul s-a terminat cu bine desi am suportat din buzunar comisionul de schimb si de transfer spre beneficiar.

Ar fi fost bine sa se incheie totul aici insa, rafuiala dintre vechea conducere si dvs. s-a rasfrant si asupra antrenoarei Puiu Simona aparand in presa locala pe Stop Infractori, Infractorul si altele asemenea, cum ca s-au platit cinci costume pe 12 septembrie desi contractul era incheiat pe 9 decembrie. Confuzie, domnilor, pe delegatie era trecuta data avand in fata luna si apoi ziua (12/09/2015), dupa regula tarii respective si nu dupa a noastra. Dispozitia era semnata chiar de dumneavoastra...

In noiembrie, la intoarcerea de la Gent, Belgia, de unde sportivele noastre au venit mandre, cu medalii la gat, ne-ati uitat, pur si simplu in aeroport... In luna decembrie, la organizarea Galei Gimnasticii Romanesti, eveniment desfasurat in acelasi timp cu traditionala Cupa de Mos Craciun, cu multa greutate am legat lucrurile astfel incat sa iasa un eveniment de care Ploiestiul sa fie mandru, mai ales ca printre cele mai bune zece sportive ale anului 2015 se numara si o gimnasta de la CSM Ploiesti.

Nu vreau sa detaliez, daca este cazut si nu va amintiti, revin. Cert este ca au fost prezenti in Sala Olimpia toti oficialii Federatiei in frunte cu presedinta Irina Deleanu, Vicecampioana Olimpica Doina Staiculescu, toate arbitrele internationale ale Romaniei si cele mai bune antrenoare si gimnaste din Romania, in frunte cu coordonatoarea Lotului National, doamna Maria Girba, care a si fost premiata de Consiliul Local al Municipiului Ploiesti pentru valoroasa dumneaei activitate. Cand ati venit la CSM Ploiesti v-am informat despre problemele medicale ale Cesimei Nechifor, gimnasta componenta a Lotului National, aflata in pregatire la club, dar nu ati facut niciun demers pentru a cerceta aceasta situatie si a interveni pentru ca acest copil talentat sa-si poata continua activitatea de performanta.

Referatul pe care l-am intocmit a ajuns in ziare, folosit ca acuzatie impotriva medicului clubului si a fostei directoarea Luminita Albu, ca nu si-au facut datoria. In luna decembrie, dupa Gala Gimnasticii Ritmice, Cesima a acuzat dureri articulare insuportabile si a renuntat la activitatea de performanta, clubul pierzand o sportiva deosebit de talentata! In luna decembrie, in locul unui mic dar pentru antrenori, Mos Craciun a desertat sub bradul CSM Ploiesti instiintarea ca specialistii tuturor sectiilor au obligatia de a-si infiinta PFA-uri.. V-am informat in scris, in prima luna anului 2016 despre posibilitatea ca activitatea desfasurata ca PFA in club sa fie reconsiderata, in cazul unui control al ANAF-ului ca fiind dependenta supunand, astfel, antrenorii riscului de a-si plati toate cheltuielile pe care clubul le-a facut cu PFA-ul in derularea activitatii si, mai mult, de a calcula si plati, retroactiv, contributiile catre stat ca pentru un contract de munca.

Plus dobanzi si penalitati. Perspectiva sumbra dar care nu v-a convins, trimitandu-ma, elegant, la plimbare. Si, m-am plimbat: la ANAF, la MTS, la ITM, am scris, am primit raspunsuri, am batut la usi, am consultat specialisti in domeniu, toate concluziile adancindu-mi si mai mult convingerea ca PFA-urile nu sunt forme legale de desfasurare activitatii, asa cum se desfasoara ea la CSM Ploiesti. Pentru ca, oameni buni, ceea ce face un antrenor la o sectie de copii si juniori, este o activitate dependenta, nu independenta. Nu poti activa, ca PFA, in toate domeniile de activitate, in categoria codurilor CAEN interzise a se desfasura pe baza PFA intra si activitati ale cluburilor sportive asa cum sunt reglementate de Legea 69/2000. Ori, CSM Ploiesti este infiintat tocmai in baza acestei legi.

Antrenoarea Puiu Simona, cu un venit net de 2400 de lei si coregrafa Dor Tatiana, cu un venit net de 1000 de lei au refuzat sa isi infiinteze PFA-uri, avand in derulare contracte de prestari servicii. A inceput milogeala, de fiecare data in apropierea datei scadente pentru plata drepturilor lor, timp in care titlurile nationale si medaliile internationale se adaugau, din ce in ce mai numeroase, palmaresului impresionant al sectiei de gimnastica. In luna aprilie, cu lacrimi in ochi Puiu Simona v-a rugat sa-i dati banii pe februarie si martie – are doi copii, domnule director, nu stiti cum e! – dar ati refuzat-o ironic: „du-te la Baescu sa-ti dea banii pentru ca in loc sa iti faci PFA te-ai plimbat cu ea pe la ANAF si pe la ITM”... Simona a vrut sa renunte atunci, doar rugamintile fierbinti ale parintilor si lacrimile copiilor cand au auzit ca nu va mai fi antrenoarea lor au facut-o sa se razgandeasca...

Parintii au vrut sa va vorbeasca, atunci, dar nu i-ati primit. I-au primit dl. Cristian Nica si dl. Lucian Radulescu care au fost vehementi: „PFA sau nu platim nimic! Daca nu vine cu dovada rezervarii denumirii de PFA nu isi ia banii”. A facut-o si pe asta, domnilor, eu i-am imprumutat atunci 80 de lei pentru ca nu avea niciun ban.

Da! Un antrenor ce pregatea un sportiv de Lot  National pentru calificarea la Campionatele Europene, nu avea niciun ban!

Intre timp Alexandra Denisa Stoian s-a calificat si a participat alaturi de echipa Romaniei la Campionatele Europene si, mai mult, a fost desemnata de Federatia Romana de Gimnastica Ritmica sa participe la Jocurile Olimpice de Tineret din 2018. Denisa primeste o bursa de la Fundatia Olimpica Romana, munceste 4 ore pe zi in sala de gimnastica pe langa cele 6 la scoala, si spera ca toata munca ei de pana acum sa nu fie calcata in picioare!

La inceputul lunii iulie am platit, impreuna cu antrenoarea Puiu Simona, drumul sportivelor ce reprezentau CSM Ploiesti la Campionatele Nationale de la Arad, plus masa din ultima zi de concurs, aproximativ 2.500 de lei. Ne-am imprumutat, domnul director, pentru ca ne-a fost rusine sa cerem parintilor bani, copii lor vin zilnic la sala patru ore, iar sambata, pentru ca nu au scoala, stau 5-6 ore in sala!

Au adus clubului titlul de Campioane Nationale pe echipe, unul de Vicecampioana Nationala la individual, alte doua medalii la obiecte si doua calificari la Cupa Romaniei! Vineri vom pleca la Iasi, la singurul Turneul International din tara, „Iasi Trophy”, o ocazie deosebita pentru copiii nostri. Singurul spuneam, pentru ca Spring Cup, turneul organizat de noi - a opta editie ar fi fost anul acesta - singurul acreditat de Federatia Internationala de Gimnastica pentru un club sportiv din Romania ati avut grija sa-l aruncati la gunoi! Cine credeti ca va plati participarea sportivelor? Parintii, ziceti? A, stiti, deci.... Cam 550 de caciula... Unii s-au imprumutat, sa stiti!

Au trecut doua luni si jumatate si, desi am insistat de nenumarate ori, nu mi-au fost returnati banii cheltuiti la Arad. Doua facturi restante la Federatia Romana de Gimnastica Ritmica constituie, in acest moment, o piedica pentru noi in a participa la Campionatele Nationale de Junioare si Senioare, din luna octombrie, de la Bucuresti, acolo unde avem gimnaste componete ale Lotului National...

Un mizilic pentru cati bani a cheltuit clubul pentru celelalte sectii agreate de dumneavoastra: 1600 si 600 de lei.

Sunt plati facute de Federatie pentru a va usura dvs. munca si a nu mai deschide si inchide contul de tranzactii valutare, nu aveau nicio obligatie, doar ne-au ajutat... Bine faci, si ce gasesti? Citesc astazi ca ati platit baremul de arbitraj cuvenit arbitrilor la meciul CSM Poiesti - CSM Zalau.

Este dureros ca s-a ajuns aici dar asta este alta discutie... Citesc ca ati imprumutat aceasta suma, decarand ca NU ATI LUAT SALARIUL DE LUNI DE ZILE. Va solicit public, sa dovediti acet lucru! Este o minciuna, asa cum m-ati mintit ca nu s-au facut plati pentru activitati sportive pentru lunile iulie si august si nu aveti de unde sa-mi returnati banii cheltuiti la Arad.

Am auzi ca s-au facut plati preferential, existand doar trei sectii pentru care nu s-au facut cheltuieli in aceste luni: gimnastica ritmica, volei si karate. Primaria v-a virat bani si ati dispus de ei dupa cum ati dorit! Asa cum, si maine, inteleg ca veti primi alti bani, de care veti dispune cum veti dori!

Eu doar atat va mai intreb: Stiti cum e sa cresti doi copii (11 si 14 ani) de una singura cu 1000 de lei pe luna? Stiti cum e sa dansezi, la 40 de ani, la corporate party-uri pentru bonuri de masa ca sa ai ce sa dai copiilor sa manance si sa-ti cumperi detergent pentru rufe?

Stiti cum e sa mai vinzi din casa cate ceva ca sa te asiguri ca, in cazul unei probleme de sanatate ai cu ce sa-ti platesti serviciile medicale, venitul de la CSM fiind singurul venit? Stii cum e sa vii pe bicicleta la sala, desi nu ti-ai luat salariul ala amarat de, repet, 1000 de lei pe luna, si sa ti se faca rau la coltul strazii ca nu ai mancat nimic toata ziua?

Intrebati-o pe Tatiana Dor, fosta coregrafa a sectiei noastre. O gasiti la Cluj unde isi va gasi, cu siguranta de munca. O specialista in coregrafie cu studii la Sankt Petersburg nu gasesti pe toate drumurile.

Si, mai stiti cum e sa ai doi copii (4 si 6 ani) si sa-i tii cu tine la sala ca nu poti plati un after-school sau o bona, sa te imprumuti la toti prietenii ca sa ii poti pregati de scoala si de gradinita, sa iti achiti ratele unui apartament in care stai si sa mai si mananci?

Stiti cum e sa ai 6 ore intr-o zi, la o scoala gimnaziala, iar la 16:00 sa vii la CSM unde ai responsabilitatea pregatirii unor gimnaste componente ale Lotului National? Stiti cum e sa-ti lasi copiii doua saptamani in grija unor oameni in varsta ca sa muncesti in Italia doua saptamani pentru ati plati datoriile? De ce credeti ca ar mai sta cineva la CSM neplatit de patru luni cand curg ofertele de peste tot, profesionalismul tau fiind recunoscut in toata tara si, iata, deja si peste hotare?

Intrebati-o pe Puiu Simona, o mai gasiti, deocamdata, la sala Doroftei zilnic. Dar grabiti-va, nu garantez ca mai sta mult! SA NU FIE PREA TARZIU!

Liliana Baescu,  Antrenor-Coordonator voluntar

PS. In fotografie, este Alexandra Denisa Stoian. Dupa un antrenament de 5 ore, zambeste. Pentru oricare dintre noi. Ce i-ati spune, daca ar veni in fata dumneavoastra? 

Am dat-o exemplu pe Alexandra Denisa Stoian, ea fiind varful de lance al sportivelor legitimate la Sectia de Gimnastica Ritmica a Clubului Sportiv Municipal Ploiesti. Dar, alaturi de ea, face “naveta” de la Birmingham la Ploiesti, o alta gimnasta componenta a Lotului National, Livia Ioana Harcan. Stiti cum e sa calatoresti singura, la 14 ani, pe banii parintilor, desi esti curtata de British National Team, doar pentru ca sufletul tau ramas roman?

Nu-i dau banii afara din casa, muncesc de se smintesc pentru pentru fiecare penny, dar respecta talentul si fiecare ora de antrenament parcursa de fiica lor! Va puteti pune in pielea acestor oameni cand isi trimit copilul sa calatoreasca singur, in avion, doar pentru ca au incredere in echipa CSM Ploiesti? Alaturi de ele cresc in valoare, zi de zi, Miruna Ioana, Delia Gh, Ana Steliana Toma, Daria Motângă, Gabriela Constantin, Enache Sabina Ioana, Anisia Dragan, Alexandra Draghici, Serban Giulia, si multe altele... Copii mari, inca de mici!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro