Vineri, 29 martie 2024 - 2:59:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Roger Federer câştigă Australian Open, la 35 de ani


30 ianuarie 2017

Elveţianul Roger Federer a câştigat în cinci seturi disputa cu marele său rival, Rafael Nadal, şi a ajuns astfel la al 18-lea titlu de mare şlem din carieră.

Federer, ajuns la 35 de ani, a irosit o mulţime de mingi de break în acest meci, însă a reuşit să se impună până la urmă cu 6-4, 3-6, 6-1, 3-6, 6-3. În ultimul game al finalei, pe serviciul elveţianului, Rafael Nadal a avut şansele sale de break, însă inspiraţia a fost de partea Federer.

Nadal şi Federer au început acest turneu ca favoriţi 9 şi 17, însă şi-au dat seama că au o mare şansă la victoria finală, mai ales după ce doi jucători-surpriză – Mischa Zverev şi Denis Istomin – i-au eliminat pe favoriţii 1 şi 2, britanicul Murray şi sârbul Djokovici.

13 ani de rivalitate. Doar pe teren

Rivalitatea dintre Nadal şi Federer a început în 2004, când spaniolul, pe atunci în vârstă de doar 17 ani, reuşea să îl învingă pe elveţian la Miami. Amintim că, la acea vreme, Nadal ocupa locul 34 mondial.

Un an mai târziu, tot la Miami, cei doi s-au întâlnit în finală, iar Federer şi-a luat revanşa, revenind de la 0-2 la seturi.

Două luni mai târziu, cei doi s-au duelat şi în semifinala de la Roland Garros, Nadal câştigând în 4 seturi. În acel an, spaniolul cucerea primul său titlu de mare şlem. Pe suprafaţa sa favorită, zgura.

Au urmat o mulţime de meciuri între cei doi, iar Nadal s-a impus în majoritatea. Statistica arată un 23-13 pentru Nadal, incluzând şi înfrângerea de azi a spaniolului. Totuşi, în privinţa titlurilor de mare şlem, Federer a reuşit să ”strângă” 18, în timp ce Nadal – 14, la fel ca americanul Pete Sampras.

Însă, în ciuda rivalităţii de pe teren, Federer şi Nadal sunt buni prieteni, demonstrând de ce sportul acesta este atât de apreciat şi respectat în întreaga lume. Tenisul nu formează roboţi, sportivi perfecţi, el formează caractere. Amintim aici şi celebra declaraţie a Martinei Navratilova: ”Tenisul mi-a dat suflet”.

Sâmbătă, Serena Williams a câştigat finala feminină, după o finală decisă în două seturi – 6-4, 6-4 – împotriva surorii sale, Venus. Serena, care are vârsta lui Federer, ajunge astfel la 23 de turnee de mare şlem câştigate.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro