Marţi, 16 aprilie 2024 - 4:15:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


“Bucurie în Mişcare” la Ploieşti


16 martie 2017

Timp de 4 săptămâni, în perioada 12 mai - 4 iunie 2017, Asociaţia 11even alături de compania Kaufland România aduc bucuria mişcării în 16 oraşe alese să găzduiască cea mai importantă campanie de promovare a mişcării de masă din ţara noastră.

Bucurie in Mişcare” este un proiect de promovare a sportului şi mişcării în comunitate, demarat de Asociaţia 11even în anul 2012. De atunci şi până în prezent, proiectul a fost implementat în peste 25 de oraşe din România şi în Chişinău, Republica Moldova, reunind zeci de mii de participanţi.

Bucurie în Mişcare” este o platformă care integrează idei de jocuri şi metode simple de exerciţii în aer liber, menite să-i ajute pe participanţi să se inspire şi să aleagă mişcarea zi de zi, într-o lume invadată de tehnologie. Astfel, în cadrul fiecăruia din cele 16 festivaluri vom regăsi următoarele zone pregătite pentru toţi participanţii, indiferent de vârstă:

1.Caravana de joacă pentru prichindei;

2.Cros-ul „Bucurie în Mişcare”;

3.Zona de jocuri şi concursuri pentru copii şi familie;

4.Zona de competiţii sportive;

5.Scena cu demonstraţii sportive, fitness şi dans;

6.Zona cu jocuri de team-building;

7.Zona cu meşteşuguri;

8.Zona cu bunătăţi de toate felurile;

9.Zona de relaxare şi board-games pentru tineri;

10.Zona „Reciclăm şi ne jucăm”.

Derulat anul acesta sub sloganul “Iubesc mişcarea!”, proiectul îşi propune astfel să aducă împreună copii şi părinţi, tineri care împărtăşesc aceleaşi pasiuni, sportivi amatori şi profesionişti, într-un eveniment plin de viaţă şi extrem de ofertant.

Integrând şi o componentă de educaţie în protecţia mediului, campania din acest an propune participanţilor şi o zonă de conversie creativă a deşeurilor în jocuri şi jucării. Produsele rezultate în cadrul zonei “Reciclăm şi ne jucăm” vor fi oferite celor prezenţi în schimbul unor donaţii. Banii adunaţi vor fi folosiţi pentru susţinerea unor cauze sociale locale.

Agenda evenimentelor din acest an este următoarea:

12-14 mai: Arad, Craiova, Petroşani, Târgu Jiu;

19-21 mai: Deva, Făgăraş, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea; 26-28 mai: Baia Mare, Botoşani, Timişoara, Zalău; 2-4 iunie: Bacău, Cluj-Napoca, Galaţi, Piatra Neamţ.

Toate aceste 16 evenimente sunt implementate cu sprijinul unor co-organizatori locali – oameni şi organizaţii care susţin activ sportul şi implicarea în comunitate şi sunt susţinute de către Kaufland România, partener tradiţional al proiectului “Bucurie în Mişcare”.

Pentru mai multe informaţii despre Campania Bucurie în Mişcare România 2017 vă invităm să accesaţi www.bucurieinmiscare.ro  sau pagina oficială de Facebook

https:// www.facebook.com/BucurieInMiscareRomania.

Istoric “Bucurie în Mişcare“

Prima ediţie s-a numit Family Olympics şi a avut loc în 10 oraşe din România în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. În cadrul campaniei au fost strânse fonduri pentru cumpararea a 80.000 de ghiozdane pentru tot atâţia copii din mediul rural, în cadrul unui program derulat în parteneriat cu World Vision România. În 2013, pe lângă evenimentele de weekend, au fost organizate jocuri şi competiţii în 30 de grădiniţe şi 50 de şcoli. Peste 2.000 de persoane au luat parte la evenimentele speciale de alergare şi înot. A fost anul în care organizatorii au oferit zeci de mingi şi tricouri semnate de Gheorghe Hagi, celor mai activi dintre participanţi.

Începând cu anul 2014, campania a ajuns, în medie, în 6 oraşe anual. În derularea şi organizarea evenimentelor au fost implicaţi peste 700 de voluntari. Organizatorii au amenajat si coordonat în această perioadă peste 200 de spaţii de jocuri şi concursuri. Cei prezenţi au putut să participe la peste 100 de demonstraţii de toate felurile, de la arte marţiale la scrimă, de la dans de societate până la zumba şi kangoo jumps. Din anul 2016, proiectul a ajuns şi în Chişinău, unde, cu ocazia primei ediţii a atras peste 10.000 de participanţi. Această primă ediţie s-a derulat pe parcursul unei săptămâni întregi, în primăvara anului trecut.
 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro