Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 1:00:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Campionatul mondial de gimnastică. Cătălina Ponor a luat aurul în două probe


20 martie 2017

Cătălina Ponor a câştigat, duminică, la Campionatele Mondiale de gimnastică, de la Baku, medaliile de aur la bârnă şi la sol. De altfel, este singura reprezentantă a României în finalele competiţiei.

A fost notată la sol cu nota 13,433, iar la bârnă a primit 13,833. Gimnasta Anamaria Ocolişan a ratat finalele, la fel şi gimnaştii Andrei Ursache, Laurenţiu Nistor, Adelin Kotrong, Vlad Cotuna şi Cristian Bataga.

Ponor a evoluat la sărituri, bârnă şi sol, în timp ce Ocolişan a concurat la paralele, bârnă şi sol.

În concursul individual masculin, Băţagă e singurul român care a evoluat la trei aparate, sol, cal cu mânere şi sărituri, Kotrong a concurat la sol şi sărituri, Ursache la cal şi la inele, iar Cotuna şi Nistor a evoluat la bară fixă şi paralele.

Cătălina Ponor a fost singura reprezentantă a gimnasticii feminine româneşti la Jocurile Olimpice, însă nu a reuşit să obţină nicio medalie. În cariera sa de până acum a reuşit să obţină cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur, palmares care o plasează în topul celor mai medaliate 25 de gimnaste din istoria Jocurilor Olimpice.

Participă la Cupa Mondială 120 de sportivi din 21 de ţări, dintre care 85 la probele masculine şi 35 la probele feminine.

Următoarea competiţie importantă în lumea gimnasticii este Campionatul European, care se va organiza, între 19 şi 23 aprilie, la Sala Polivalentă din Cluj.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro