Vineri, 29 martie 2024 - 8:39:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep, în sferturi la Roland Garros!


6 iunie 2017

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după un succes lejer în faţa ibericei Carla Suarez Navarro.

În primul meci al zilei de pe arena centrală de la Roland Garros, Simona Halep a reuşit să o învingă pe Carla Suarez Navarro, din Spania, cu scorul de 6-1, 6-1, după o oră de joc.

Este prima victorie obţinută de constănţeanca de pe locul 4 în lume în faţa ibericei de pe poziţia a 23-a în ierarhia WTA pe zgură. Semnele au fost bune încă din startul meciului.

Românca a salvat două mingi de break în primul game al meciului, câştigând apoi pe serviciul adversarei. Simona a lovit mingea excelent şi s-a apărat foarte bine, greşind puţin în debutul partidei. După nici un sfert de oră, Simona Halep conducea cu 4-0, reuşind chiar şi un break ”alb” în faţa experimentatei Carla Suarez Navarro, care trecuse, în drumul ei spre optimile de finală la Roland Garros şi de Sorana Cîrstea.

Cu toate duelul de azi se anunţa a fi unul echilibrat, Simona Halep şi-a zdrobit adversara în primul set, pe care l-a câştigat cu 6-1, în doar 26 de minute. O performanţă, având în vedere că jucătoarea din spania nu cedase niciun set pe zgura pariziană în această vară.

Halep (25 de ani) a început perfect şi a doua repriză a partidei, pe care a deschis-o cu un break. Jucătoarea din Spania, cu trei ani mai în vârstă, a răspuns cu aceeaşi monedă. Simona a reuşit din nou să câştige pe serviciul adversarei, iar apoi s-a desprins decisiv, adăugând tacticos game după game.

Românca s-a impus lejer şi s-a calificat în sferturile de finală, pentru a doua oară în carieră, unde se va duela cu ucraineanca Elina Svitolina, care a trecut, cu mari emoţii de croata Petra Martic, jucătoare venită din calificări, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Svitolina, cap de serie 5 la Roland Garros, a câştigat ultimul meci direct cu Simona Halep, în finala de la Roma, profitând de o accidentare a româncei. Ucraineanca a mai fost în sferturi la Paris în 2015.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro