Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:49:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Mircea Ionescu Quintus aşteaptă Supercupa la Ploieşti


9 iunie 2013

Campioana Steaua şi câştigătoarea Cupei, Petrolul, se vor lupta pentru Supercupa României, într-un meci programat în ziua de 10 iulie pe Arena Naţională. Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus (96 de ani), fan înfocat al “lupilor galbeni”, este convins că Petrolul va obţine şi trofeul cu care va debuta noul sezon competiţional. Într-un interviu acordat cotidianului Libertatea, Quintus dă mai multe sugestii pentru ca petroliştii să îşi continue traseul senzaţional şi în sezonul următor. Publicăm integral interviul acordat de seniorul liberal

 

Aţi avut emoţii mari la finala Cupei, Petrolul- CFR Cluj, 1-0?

 

Deşi doctorii mi-au spus că nu am voie să trăiesc asemenea meciuri, am avut de la început liniştea că de data aceasta Petrolul se va impune în Cupă. Mi-am dat seama că echipa este bine aşezată pe teren şi, chiar dacă ar fi fost egalată pe final, tot noi luăm trofeul. Nu ştiu de ce, dar asta am simţit. Altfel, închideam televizorul.

 

V-aţi bucurat la finalul meciului?

 

Normal, doar sunt cel mai vechi fan al Petrolului! Ţin cu această echipă de când s-a mutat la Ploieşti. Mai mult, soţia mea, care nu e microbistă, s-a bucurat extraordinar pentru succesul băieţilor. Nici nu prea am dormit în noaptea aceea, pentru că m-au trezit de două ori suporterii care cântau pe străzi. De altfel, eu “urmăresc” meciurile de acasă ale Petrolului din pat. Nu mă uit la televizor, dar ştiu exact, în funcţie de scandările tribunei, ce se întâmplă pe teren. Asta pentru că stau foarte aproape de stadionul “Ilie Oană”.

 

Poate ataca Petrolul titlul în 2014?

 

Da, cu o condiţie: să-l ţinem cu orice preţ pe Bokila. Ce mai, are golul în sânge şi ar fi grav dacă l-am pierde! Apoi, echipa va fi mai puternică, după ce vor reintra Geraldo şi Marinescu. Sper că se vor face şi câteva transferuri bune. Personal, mi l-aş dori înapoi la echipă pe Budescu, ploieşteanul nostru de la Astra. Ar face un bun tandem cu Marinescu, un alt băiat din acest oraş.

 

Sezonul viitor începe cu meciul de Supercupă cu Steaua...

 

Luăm şi Supercupa, n-am emoţii! Dacă la precedenta partidă directă cu Steaua pe Arena Naţională am făcut meci nul (2-2), după un joc foarte bun al Petrolului, acum îi vom bate. E rândul nostru!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro