Vineri, 29 martie 2024 - 3:22:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Turneul internaţional de fotbal pentru ziarişti începe la Buşteni


9 iulie 2013

Primăria Buşteni, în parteneriat cu Asociaţia Presei Sportive din România organizează, între 8 şi 12 iulie, “Turneul internaţional de fotbal pentru ziarişti”

La eveniment şi-au anunţat  participarea Asociaţiile presei sportive din Bulgaria, Croaţia, Muntenegru, Moldova, Serbia, Macedonia, România, precum şi o selecţionată a gazetarilor sportivi de pe Valea Prahovei.

Fiecare dintre aceste echipe poate cuprinde un fost jucător profesionist, având eventual o reală apropiere de presa sportivă (în calitate de analist media, comentator etc.), care nu se mai află însă în activitate. Ceilalţi jucători din lotul echipelor trebuie să deţină o legitimaţie valabilă emisă de organul media la care lucrează, de Asociaţia Presei Sportive Naţională (sau card AIPS).

Turneul de minifotbal durează trei zile (9-11 iulie) şi se va desfăşura pe terenurile amenajate în incinta Hotelului Alexandros. Vor fi premiate echipele clasate pe primele 3 locuri, cel mai bun portar al turneului, cel mai sportiv jucător şi golgeterul competiţiei.

Selecţionata ziariştilor sportivi din România a participat în toamna anului trecut la un turneu similar organizat de Asociaţia presei sportive din Bulgaria în localitatea Bansko, clasându-se pe un onorabil loc 5 din opt echipe participante. Câştigătoarea competiţiei a fost selecţionata Bulgariei, căreia organizatorii i-au decernat Cupa “Nikolai Kolev-Michmana”, trofeu transmisibil. Această cupă va fi înmânată acum echipei învingătoare la turneul de la Buşteni.

Avem speranţa ca presa de specialitate din România să reflecte pe larg desfăşurarea turneului, fiind prevăzute de asemenea o serie de consfătuiri între gazetarii sportivi prezenţi, la care vor participa, în calitate de invitaţi, ministrul Tineretului şi Sportului,  Nicolae Bănicioiu, preşedintele Uniunii europene a presei sportive, Yannis Daras, preşedintele Federaţiei europene de minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul internaţional Gică Popescu, candidat la preşedinţia FRF şi alte personalităţi ale sportului.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro