Vineri, 29 martie 2024 - 4:39:47
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Supercupa României...un vis interzis. Steaua - Petrolul 3-0


11 iulie 2013

"Lupii galbeni" au  pierdut categoric primul meci oficial al noului sezon, disputat pentru Supercupa României, în compania campioanei ediţiei trecute Steaua Bucureşti. Meciul a fost "rezolvat" încă din  prima repriza, campionii marcând trei goluri. Cu o echipă "în pioneze", Petrolul n-a reuşit să reziste Stelei, negăsind resurse să câştige singurul trofeu care lipseşte din palmaresul "lupilor galbeni" .

Bucureştenii au început în forţă, Iancu (minutul 15) a fost blocat în extremis de Pecanha, dar în minutul 22, Nikolic a înscris din marginea careului mic, fără emoţii.

În minutul 24, şutul lui Guilherme a fost deviat, în corner de un apărător stelist, două minute mai târziu de Hoban nu a găsit poarta, şutând de la 16 metri, dar Tătăruşanu a respins cu  piciorul.

În minutul 29, Haţegan l-a eliminat pe Manasse, după un fault în careu. Din fericire pentru petrolişti, Pecanha a apărat şutul lui Bourceanu. În minutul 32, Szukala scăpat din marcaj şi a reuşit să înscrie de la 12 metri, după  o lovitură de cap trimisă la colţul lung.

Steaua - Petrolul 2-0.

 În minutul 42, Pintili a reuşit o execuţie de clasă, şutând de la 18 metri, direct în vinclu. La pauză, Petrolul era condusă la un scor de neprezentare. După pauză, „găzarii” rămaşi în zece oameni n-au reuşit o răsturnare a scorului, iar campionii n-au mai forţat. Meciul s-a terminat 3-0 pentru Steaua.

Steaua Bucuresti – FC Petrolul Ploiesti 3-0 (3-0)

Marcatori: Nikolic (21), Szujala (32), Pintilii (42).

Steaua: Tatarusanu – Georgievski (70 Prepelita), Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu (cpt), Pintilii – Ad. Popa, Iancu (56 Stanciu), Tanase – Nikolic (61 Piovaccari).

Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

FC Petrolul: Pecanha – Achim, Neag (56 Romario), Yamissi, Guilherme – Mustivar (cpt) (80 Cristescu), Hoban – Boudjemaa, Cristea (56 Teixeira), Grozav – Younes.

Antrenor: Cosmin Contra.

Au arbitrat: Ovidiu Hategan – Octavian Sovre si Aurel Onita.

Arbitru de rezerva: Istvan Kovacs.

Arbitri aditionali: Cristian Balaj si Alexandru Tudor.

Observatori: Octavian Goga si Cornel Sorescu.

Tragedie înainte de meci

 

Un suporter petrolist, în vârsta de 35 de ani, a murit miercuri după-amiază, în apropierea haltei Crivina, după ce a căzut din trenul închiriat de galeria "lupilor galbeni", pentru meciul de Supercupă cu Steaua. Echipajul SMURD sosit la faţa locului nu a reuşit să-l salveze pe tânăr. Madalin Ipatie, directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, a declarat pentru RTV: "La ora 17.36 s-a primit prin serviciul unic de urgenţă 112 un apel pentru o persoană de sex masculin, în vârsta de aproximativ  25-30 de ani, căzuta din tren între gara Crivina şi Prahova. Este vorba de un pacient găsit decedat, cu un traumatism cranian acut deschis".

Ofiterul de presă al  Petrolului Ploieşti, Ionuţ Pană a declarat, că garnitura feroviară respectivă a fost  închiriată de  Asociaţia Lupii Galbeni, aceasta fiind  asociaţia suporterilor petrolişti. Potrivit acestuia, clubul nu are nicio implicare privind acest transport. La rândul sau, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Ploieşti,  Adrian Oancea a declarat pentru ProSport: "Nu a fost niciun incident în tren. A fost un accident neprovocat. Victima a vrut să deschidă uşa şi a căzut". CFR Călători a remis un comunicat de presă  despre accident: "CFR Călători informează că în jurul orei 17.15, între localităţile Prahova şi Crivina, din judeţul Prahova, un pasager a căzut din trenul special comandat pentru transportul suporterilor echipei FC Petrolul Ploieşti de la staţia Ploieşti Sud la staţia Bucureşti Obor. Grupul de suporteri a fost însoţit pe tot parcursul călătoriei de către politişti şi jandarmi. Semnalul de alarmă a fost tras de suporteri, iar după oprirea trenului, au ajuns echipe de la serviciile de ambulanţă, Poliţie şi Jandarmerie. Trenul era format din patru vagoane etajate, cu o capacitate suficientă pentru a transporta cei circa 1000 de suporteri”.

Dupa acest nefericit accident, trenul a ajuns în Bucureşti Obor, cu o întârziere de 45 minute.

Tânărul care a murit se numeşte OCTAVIAN TATOMIR, era şofer la RATP Ploieşti şi are o fetiţă.

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace!

 

FOTO: Cristi CÎMPEANU

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro