Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 9:42:58
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


PETROLUL -Vitesse Arnheim 1-1/Calificarea se joacă în Olanda


2 august 2013

Petrolul a demonstrat că nu a avut rezultate întâmplătoare în ediţia trecută de campionat şi în Europa se poate bate de la egal la egal cu echipele mari.

Peste 11.000 de ploieşteni au creat o atmosferă europeană pe „Ilie Oana”, iar “lupii“ din teren şi-au luat adversarul pe sus.

În minutul 4, Grozav a şutat  de la marginea careului, mingea a trecut milimetric de poartă. Batavi au avut prima ocazie în minutul 19 prin  Kakuta, şutul acestuia a fost respins de Pecanha de sub bara transversală. În minutul 25, Kazaishvilliera să aducă liniştea pe stadion  şutul acestuia trecând milimetric pe lângă poartă. Spre finalul primei reprize ,  Gicu Grozav, ratează exasperant…

Mijlocaşul “lupilor”, prinde două şuturi din afară careului, Velthulzen îl respinge foarte greu pe primul, al doilea şut  trece pe lângă vinclu.

 0-0   la pauză …

În minutul 52, pentru o secundă s-a făcut linişte pe întreg stadionul, o centrare venită în careul ploieştenilor, Benga l-a tras pe Reis, iar arbitru spaniol Carlos Del Cerro, îi acordă galben lui Benga şi penalty pentru olandezi. Reis execută perfect lovitura de la 11 metri şi deschide scorul.

0-1

„Lupii galbeni” s-au trezit instantaneu, încurajaţi şi de întreg stadionul şi au reluat ofensiva. În minutul 55, Grozav  a şutat puternic, mingea lovind plasa laterală, apoi în minutul 66 , De Lucas a trimis o “torpilă”  dar Velthulzen a respins în corner. În minutul 82, olandezii, au o ultimă sclipire , Ibarra a tras în fundaşii petrolişti .

A venit minutul 84…

GROZAV  s-a jucat cu fundaşii adverşi şi a adus egalitatea pe tabela de marcaj. 1-1 şi …calificarea se va juca la Arnhem.

După jocul de aseară, Petrolul poate tranşa calificarea în Olanda, deşi rezultatul îi avantajează pe olandezi.

Meciul retur se va desfăşura, joi 8 august, la Arnhem, începând cu ora 21.00

 

Petrolul Ploieşti:

Pecanha - Alcenat, Geraldo Alves, Benga, Guilherme - Hoban, De Lucas - Boudjemaa (Morar '72), Hamza (Abel Cămara '69), Grozav - Dore (Teixeira '63).

Antrenor: Cosmin Contra.

Vitesse Arnheim:

Velthuizen - Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt - Vejinovici (Van der Struijk '75), Kazaisvili, Janssen - Ibarra, Reis, Kakuta (Chanturia '24).

Antrenor: Peter Bosz.

Cartonaşe galbene: Benga '51, Grozav '85 / Kashia '73, Chanturia '76, Van Aanholt '85.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Spania avându-l la centru pe Carlos Del Cerro, ajutat la cele două linii de Teodoro Sobrino şi Abraham Alvarez Canton, în timp ce Alejandro Hernandez a fost rezervă.

Contra e optimist

"Eu sunt încrezător în şansele noastre acolo. Este un rezultat greu, dar este un rezultat care încă ne oferă şanse de calificare. Indiferent dacă a fost sau nu penalti, am fi meritat victoria, pentru că am fost mai buni în seara aceasta şi asta ne oferă speranţe pentru săptămâna viitoare. Petrolul a demonstrat că nu este o echipă care să se apere, ci e o echipă care joacă un fotbal plăcut, un fotbal cu multe ocazii. Dacă reuşim să materializăm măcar jumătate din ocaziile pe care ni le creăm, cred că vom fi o echipă greu de bătut. Cred că Petrolul e pe un drum bun. Nu m-a surprins cu nimic Vitesse Arnhem. În retur putem să marcăm, nu unul, ci mai multe goluri", a spus Cosmin Contra la DigiSport.

"Sunt mulţumit de rezultat, având în vedere că am jucat în faţa unui public fantastic. Sunt mulţumit de cum au jucat fotbaliştii mei. Nu ştiu ce şanse are Petrolul în retur, dar pot spune că sunt fericit că nu vor avea fanii alături de ei acolo", a declarat la conferinţa de presă , Peter Bosz, antrenorul celor de la Vitesse Arnheim.

Înainte de meci…

Suporterii celor Vitesse Arnheim şi-au dat în petec în centrul Ploieştiului, aceştia înjurând jurnaliştii locali, aducând injurii românilor .  Motivul acestui comportament huliganic a fost, că în timp ce consumau bere erau filmaţi şi fotografiaţi .N-au uitat să scandeze  “ţiganii, ţiganii .

Deşi în zona erau forţele de ordine, nu s-a lăsat cu nici o amendă, olandezii au fost trataţi cu indulgenţă.

Şi totuşi, un incident tragic s-a întâmplat cu câteva ore, înaintea meciului …Un suporter olandez a făcut stop cardiorespirator (în jurul orei 14 .00 )  la o terasă din centrul Ploieştiului, după o oră  medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze şi să-l transporte la Spitalul Judeţean Ploieşti, din păcate , în jurul orei 15.45,suporterul a decedat.

Din primele informaţii, decesul s-a  cauzat  căldurii, deşi temperatura maximă la aceea oră nu depăşea 32 de grade. Suporterul avea 50 de ani şi era profesor de înot.

Galeria Petrolului a afişat la începutul meciul un banner în memoria suporterului decedat, banner care a conţinut mesajul “ R.I.P. VITESSE SUPPORTER” în acel moment tot stadionul s-a ridicat în picioare şi a aplaudat …


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro