Vineri, 26 aprilie 2024 - 2:21:56
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lupii galbeni, alături de Younes Hamza FOTO


14 august 2013

Peste  400 de suporteri ai "lupilor galbeni" au participat la un miting de susţinere a atacantului Petrolului Ploieşti, după ce acesta a fost agresat pe plajă din staţiunea Mamaia de către doi bodyguarzi ai primarului Constanţei, Radu Mazăre. Fanii ploieşteni au scandat numele atacantului petrolist şi au strigat lozici împotriva primarului Mazăre. La protest au participat mulţi reprezentanţi ai presei locale şi persoane publice din Ploieşti. După aproximativ o oră mitingul s-a încheiat fără incidente.

“Solicităm o anchetă corectă în acest caz”, se arată într-o scrisoare deschisă semnată de suporterii echipei Petrolul Ploieşti. Fanii ploieşteni au detaliat şi în ce vor consta acţiunile pe care le vor  întreprinde împotriva lui Radu Mazăre:

„1) Vom avea reprezentanţi la fiecare termen de judecată în Dosarul nr.6536/2/2008, înregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia a II-a penala în data de 28.10.2008 şi judecat în fond de aprope 5 ani, în care numitul Mazăre Radu Ştefan a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, una din acuzaţii fiind că a împroprietărit cu teren pe litoral un controversat om de fotbal în calitate de moştenitor al familiei Movileştilor.

2) Vom monitoriza toate cheltuielile Primăriei Municipiului Constanţa, solicitând informaţiile prevăzute de Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public,cu modificările ulterioare şi vom proceda la întocmirea de plângeri penale pentru orice încercare de fraudare a banului public.

3) Vom asigura asistenta juridică cu cei mai prestigioşi avocaţi din ţară fotbalistului nostru şi vom comunica permanent stadiul cercetărilor Comisiei Europene, prin Comisarul european pentru justiţie, doamna Viviane Reding.

4) Nu vom tolera încercările de muşamalizare şi ne vom asigura că la nevoie se va face plângere în faţa judecătorului împotriva rezoluţiilor sau ordonanţelor procurorului de netrimitere în judecată.

5) Vom solicita audienţe şi vom prezenta cazul ambasadorilor Olandei şi Marii Britanii în România. În acest scop, vom contacta asociaţiile de suporteri din ţările respective.

6) Vom solicita audienţe periodice la procurorul general al României, pentru a comunica solicitările noastre, în conformitate cu prevederile legale.

7) Vom organiza acţiuni publice de protest, autorizate conform prevederilor legale.

8) Vom picheta sediile autorităţilor publice responsabile de rezolvarea cazului, respectând prevederile legale”.

 

La rândul lor, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului, conducătorii echipei Petrolul Ploieşţi solicită intervenţia instituţiilor abilitate ale statului.

„Fotbal Club Petrolul Ploieşti a aflat cu stupoare despre incidentul în care a fost implicat fotbalistul Younes Hamza. Clubul nostru cataloghează drept incalificabil acest eveniment. FC Petrolul Ploieşti aşteaptă un punct de vedere oficial din partea institusiilor statului,  asigurându-l, în acelaşi timp, pe Hamza Younes de tot sprijinul de care are nevoie pentru soluţionarea pe cale legală a acestui caz”, se arată în comunicatul echipei Petrolul Ploieşti.

Mai mult...pe surse încă neoficiale, suporterii fostei adversare a Petrrolului din Europa League,Vitesse Arnhem, au auzit despre incidentul dintre Hamza şi primarul Constanţei şi "ameninţa" şi ei cu măsuri.

Pe Facebook circulă un mesaj din partea "ultraşilor" lui Vitesse. Potrivit unei postări, fanii lui  Arnhem vor cere sprijinul galeriilor lui Ajax şi Feyenoord. Momentan, nu este confirmat acest lucru, deoarece  aceste postări, apar pe paginile de Facebook dedicate FC Petrolul Ploieşti .

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro