Vineri, 29 martie 2024 - 8:25:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


"Lupii galbeni" riscă depunctarea


26 septembrie 2013

Petrolul  a avut un start de sezon senzaţional,fiind neînvinsă în actuala stagiune. "Lupii " sunt pe primul loc la egalitate de puncte cu cu Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu,fiind invincibila în liga 1 de  25 de etape .
Gazării pot fi depunctaţi , de gafele  făcute de staff-ul  petroliştilor în ultimele meciuri jucate în campionat. Potrivit ROAF pe raportul de joc, trebuiau trecuţi minim 5 jucători cu naţionalitate romană.
Articolul 46 din Regulamentul de organizare a activităţii fotbalistice (ROAF), prevede ca echipele care activează în  Liga 1 au obligativitatea ca „în anii competiţionali 2012-2013 şi 2013-2014 să folosească cel mult 5 jucători extra comunitari în acelaşi timp în teren şi să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional”.
Petrolul  la partidele cu FAC Braşov (0-0) , Oţelul Galaţi ( 2-1 ) respectiv  Concordia Chiajna ( 2-0 ) ,nu a trecut pe raportul de joc ,numărul minim de jucători romani .
Dacă Liga Profesionistă de Fotbal se va autosesiza, Petrolul riscă să piardă, la „masă verde”, toate cele 3 partide , ajungând la 7 puncte şi în jumătatea inferioară a clasamentului .
Paragrafele din ROAF care pot duce la depunctarea  ploieştenilor :
7.1. Jucătorii străini cetăţeni ai unor state membre ale Uniunii Europene (jucători comunitari) sau jucătorii străini cetăţeni ai unor state care nu sunt membre ale UE (extracomunitari) se pot legitima sau transfera la cluburi din România în conformitate cu regulamentele FIFA/FRF în materie şi pot participa la jocurile oficiale din cadrul tuturor competiţiilor organizate de
FRF/LPF/AJF cu respectarea condiţiilor prevăzute mai jos.
a) Echipele din Liga I şi echipele de fotbal feminin au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional.
46 Prin jucători formaţi la nivel naţional se înţeleg jucătorii care, indiferent de cetăţenie, au figurat că legitimaţi şi au participat la competiţii pentru un club din România timp de minim 3 ani (consecutivi sau nu) în perioada cât au fost în vârstă de 15-21 de ani. Stagiul de 3 ani se reduce în mod corespunzător pentru jucătorii sub 18 ani.
7.2. Echipele care nu respectă regulile privind folosirea jucătorilor extracomunitari, respectiv, pe cele privind înscrierea în raportul de arbitraj a numărului minim de jucători formaţi la nivel
naţional vor fi sancţionate cu pierderea jocului prin forfait, sesizarea fiind făcută din oficiu de departamentul de competiţii al FRF/LPF/AJF/AMFB, după caz. Sesizarea se face în maxim şase luni de la data disputării jocului, dar nu mai târziu de data aprobării clasamentelor finale de către Comitetul Executiv/Biroul Executiv al FRF/LPF/AJF/AMFB, după caz.

Petrolul Ploieşti se apăra...

Potrivit gsp.ro  : " Cei de la Petrolul susţin că în momentul în care a dat dreptate CFR-ului în procesul câştigat împotriva FRF în iunie la Lausanne , TAS  a hotărât ca articolul 46.7.1 să dispară cu totul din regulament. Inclusiv paragraful care obligă cluburile să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minimum 5 jucători formaţi la nivel naţional."

Oţelul Galaţi solicita câştigarea meciului la "masă verde"

Narcis Răducan, a confirmat pentru DigiSport solicitarea câştigării meciului cu Petrolul:
"Am făcut o sesizare la LPF legată de acest aspect, este adevărat. Mă mir că nu s-a aflat până acum, deoarece noi am jucat meciul direct în etapa a patra", a spus Răducan.

foto:jurnalulph.ro
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro