Marţi, 16 aprilie 2024 - 3:25:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cupa Mondială de escaladă de la Buşteni, afectată de temperaturile ridicate


19 ianuarie 2014

Cea de-a doua etapă din circuitul Cupei Mondiale de escaladă pe gheaţă care s-a desfăşurat la baza pârtiei Kalinderu din staţiunea prahoveană Buşteni s-a încheiat sâmbătă seară, rezultatele uneia dintre probe neputând fi omologate, în condiţiile în care, din cauza temperaturilor ridicate, au fost întâmpinate probleme în desfăşurarea optimă a acesteia.
Competiţia la care au participat, conform organizatorilor, 68 de sportivi din 15 ţări s-a desfăşurat pe structuri artificiale de 25 m înălţime, acoperite parţial cu gheaţă, concursul având două probe, viteză şi dificultate, fiecare desfăşurându-se pe două categorii, respectiv masculin şi feminin. Din cauza temperaturilor ridicate, au fost probleme în desfăşurarea probei de viteză la categoria masculin, astfel că aceasta nu a fost omologată. Primele trei locuri la proba de dificultate, categoria masculin, a fost ocupate de Tomilov Maxim (Rusia), Park Hee Young (Coreea de Sud) — campion în proba de dificultate în 2013, 2011 şi vicecampion în 2010 şi 2009, şi Tarasov Sergey (Rusia), iar la aceeaşi probă, categoria feminin, pe primele trei s-au clasat sportivele Shin Woonseon (Coreea de Sud), Rainer Angelica (Italia) şi Filippova Mariam (Rusia).

Proba de viteză, categoria feminin, a fost dominată de reprezentantele Rusiei, prin Nadejda Galliamova, Mariam Filippova şi Ekaterina Feoktistova.

Valoarea premiilor a fost de peste 10.000 de euro.
Prima etapă a concursului a avut loc în Coreea de Sud, iar următoarele se vor desfăşura în Elveţia, Franţa, Italia şi Rusia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro