Joi, 28 martie 2024 - 5:17:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Show de baschet în memoria lui Toni Alexe


22 ianuarie 2014

În urmă cu nouă  ani “Unicul căpitan “prin execuţiile sale a dus CSU Asesoft Ploieşti în Final Four FIBA Europe Cup. După câteva ore... o veste tragică a zguduit iubitorii baschetului din Ploieşti şi din ţară...

Antonio Alexe a decedat în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Sinaia, în jurul orei 6 dimineaţa. Orădeanul în vârstă de 35 de ani conducea un autoturism marca Peugeot 307, dinspre Ploieşti spre Braşov, pe DN1.

La kilometrul 120, în Sinaia, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, Alexe a pierdut controlul asupra direcţiei maşinii, a derapat, a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autocamion marca Roman.

Căpitanul ploieştenilor a plecat spre casă, direct de la petrecerea echipei, care a ţinut până dimineaţa. La 9 ani de la ultima sa apariţie pe parchetul sălii Sporturilor “Olimpia “, Toni Alexe a fost comemorat printr-un spectacol baschetbalistic.

Campionii au jucat între ei

Arnautovic, Burlacu ,  Szijarto, Ţică, Lee, Mohamed vs Neagu, Cazan, Ene. Adică actualii campioni şi viitorii s-au întâlnit într-un meci inedit, organizat de către CSU Asesoft Ploieşti în parteneriat cu YouthBank Ploieşti.

Înainte să înceapă meciul, campionii en-titre şi baschetbaliştii Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” ( campioni naţionali în Turneul Liceelor, au depus coroane de flori în fata posterului lui Toni Alexe, aflat în stânga sălii.

A urmat un spectacol total de baschet, cele două team-uri au realizat faze demne de marile meciuri de NBA, pase prin spatele adversarilor, slam-dunkuri, driblinguri ca la fotbal, reuşite de la distanţă şi faze amuzante. Cele două echipe au purtat tricouri speciale cu numărul 9, de culoare albastru şi alb (albastrii CSU Asesoft – albii LMV).

„A fost o iniţiativă extraordinară a Asesoftului, care ar trebui să se permanentizeze în anii viitori. Toni Alexe va rămâne, pentru toţi cei care l-au cunoscut, un exemplu de urmat, atât ca baschetbalist cât şi ca om, iar astfel de acţiuni, care îi cinstesc memoria, nu pot decât să ne bucure enorm”, a declarat profesorul Nicolae Băcanu, antrenorul echipei de baschet a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”.

Liceenii au avut galerie

Cea mai bună echipă de baschet din ţară, la nivelul scolar , a fost încurajată,de o galerie  formată din 300 de suporteri, care au scandat timp de mai multe minute “LMV, LMV, LMV “, dominând fondul sonor, chiar dacă aproape toată sală a ţinut cu  elevii .

 La pauză, spectatorii au fost invitaţi să liciteze pentru o minge de baschet şi un tricou, cu autografele jucătorilor de la CSU Asesoft. După meci, în faţa Sălii Sporturilor au fost aprinse în jur de 200 de lumânări (aşezate în forma numelui “Unicului Căpitan “) şi au fost înălţate lampioane, în memoria lui Toni Alexe.

 „Mulţi dintre aceşti copii sunt fani declaraţi ai baschetului şi vin de ani buni în Olimpia. Le mulţumim pentru susţinere şi îi aşteptăm în număr cât mai mare şi la meciurile din cadrul campionatului destinat liceelor”, a declarat la final, domnul profesor şi antrenor Nicolae Băcanu.

Scorul final a fost 99-99, un scor care reprezintă numărul de pe tricou al “Unicului Căpitan “...

1 500 euro pentru realizarea unor proiecte în şcolile şi liceele din oraş

În aproximativ două ore au fost donaţi 1.500 de euro, această sumă urmând a fi dublată de BRD pentru a veni în sprijnul fundaţiei YouthBank, unul dintre noii  parteneri a  celor de la CSU Asesoft Ploieşti. YouthBank a oferit celor două echipe trofee şi diplome.

Kaproni şi Radpro Auto au adjudecat licitaţia pentru mingea şi tricoul semnate de jucătorii campioanei, coroanele depuse la posterul lui Toni Alexe, vor fi duse la crucea ‘capitanului “, de la Sinaia.

Deoarece a fost o partidă amicală şi rezultatul a fost pentru Toni Alexe, statistica nu este importantă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro