Joi, 25 aprilie 2024 - 3:13:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cine e ”lunetistul” de la Asesoft Ploieşti?


13 februarie 2012

sp-ticaDupa îndelungi căutari şi vizionarea a zeci de dvd-uri, managerii grupării de baschet CSU Asesoft Ploieşti s-au oprit asupra unui jucător care să completeze, cel puţin până la vară, lotul formaţiei vicecampioane. Pivotul sârb de origine bosniacă Vladimir Tica (30 de ani) este baschetbalistul care va îmbraca tricoul alb-albastru pentru următoarele patru luni, o extindere a contractului său urmând a fi negociată la finalul actualului sezon.

Vladimir Tica este un baschetbalist polivalent, cu o aruncare precisă din spatele semicercului, de adevărat ”lunetist”, chiar dacă ocupă postul de pivot. El se află la a 11-a provocare europeană a carierei. Nascut în Bosnia, la Doboj, Tica a început baschetul la grupele de juniori ale formaţiei Steaua Roşie Belgrad, activând preţ de cinci sezoane la echipa din capitala ţării vecine. În 2003, semneaza pe doi ani cu Hemofarm Vrsac, grupare alături de care participă în ULEB Cup.

În 2005, baschetbalistul dă curs ofertei de la Dinamo Moscova Region, ajungând cu formaţia moscovită la Final Four-ul FIBA Europe Cup, găzduit chiar dePloieşti şi câştigat de Asesoft. În vara aceluiaşi an, jucătorul se transferă în Ucraina, acceptând propunerea lui Himik Iujmîi. Înaintea revenirii la Steaua Roşie, în 2007, Tica petrece un sezon în Bundesliga, la "fantomele" din Braunschweig, Al doilea ”mandat” al său la Steaua Roşie aduce o nouă participare în ULEB Cup.

În vara lui 2008, sârbul se mută în campionatul Poloniei, la Kwidzyn şi, mai apoi, la AZS Koszalin şi PBG Poznan, trecându-şi în palmares Cupa în 2010. Ultima dată, Vladimir Tica a îmbracat tricoul formaţiei muntenegrene Buducnost, echipa pe care a părăsit-o în decembrie, nu inainte de a bifa alte două prezenţe in Euro Cup.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro